»Måske tilfører jeg Melodi Grand Prix det gamle fra firserne med glitter og glamour og pailletter og glimmer«, siger Peter Andersen om sit show.
Foto: ANDREAS SZLAVIK

»Måske tilfører jeg Melodi Grand Prix det gamle fra firserne med glitter og glamour og pailletter og glimmer«, siger Peter Andersen om sit show.

Kultur

Grand Prix-vinder: Fantastisk at skabe debat

Det er fortsat svært at være homoseksuel i Danmark, siger den nyslåede grand prix-vinder, der har svært ved at forstå, at han har vundet.

Kultur

»Jeg har ikke rigtig forstået det endnu. Hver gang, jeg tænker over det, begynder jeg at tude, så det vil jeg lade være med«.

Med hårdt prøvet mascara forsøger Peter Andersen, alias DQ, at fatte, hvordan han kunne komme til finalen på et wild card og så ende med at vinde det hele.

Særlig betydning i navnet Vindersangen Drama Queen har ikke fået sin titel ud af ingenting. Den stammer fra et show kaldet Drama Queens, som Peter Andersen havde med en nær ven, der er afgået ved døden.

»Jeg tænkte på ham, da jeg lavede sangen, så jeg håber, han kigger med et eller andet sted og synes, det er fantastisk, at jeg har vundet«, siger Peter Andersen.

Selv om DQ / Peter Andersen flere gange siger, at han helst ikke vil have, at det hele kommer til at handle om homoseksualtet, er emnet svært at komme uden om.

Måske fordi aftenens vinder sidder iklædt en opmærksomhedsgenererende hanekam i pink fjer kombineret med kjole, sko, læbestift og handsker, alt sammen holdt i pink, pink, pink. Tilsat glimmer.

»Jeg vil meget gerne snakke for de homoseksuelle, det er klart, for jeg er selv homoseksuel, og jeg er stolt af at være homoseksuel. Eller, jeg er i hvert fald ikke besværet af det. Men det er bare en seksualitet, det er det, jeg tænder på, og længere er den ikke. Ellers er jeg et helt almindeligt menneske, der lever et liv som alle andre«, siger den lyserøde vinder.

Sund debat

Uagtet om anstrengelserne på glimmerstiletterne havde ført til en sejr eller ej, er Peter Andersen glad for, at hans optræden som en mand i en kjole (og hvilken kjole!) har skabt så meget omtale.

»Det er fantastisk at få gang i den her debat, for det er stadig svært at være homoseksuel i Danmark, og der er stadig meget at kæmpe for«, lyder det fra aftenens vinder.

Og prøver endnu engang at nedtone de seksuelle referencer i drag showet:

»Det er ikke fordi, jeg tænder på at stå på scenen i kjole. Der er ikke så meget hurlumhej i det, andet end at det er et fedt show«, slår Peter Andersen fast.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce