Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Det ser ud til, at sydhavnerne og alle de andre får lov at beholde deres bøger.
Foto: THOMAS BORBERG

Det ser ud til, at sydhavnerne og alle de andre får lov at beholde deres bøger.

Kultur

S redder Københavns biblioteker

Socialdemokraterne vil ikke gå med til at lukke 11 af Københavns 20 biblioteker, og dermed falder Venstres plan til jorden.

Kultur

Bibliotekslukninger i København bliver ikke gennemført med Socialdemokraternes gode vilje.

Socialdemokraternes beslutning sætter sandsynligvis en stopper for Københavns kulturborgmester Martin Geertsens (V) plan om at finde midler til bibliotekerne ved at spare på antallet.

Forslaget om at lukke op til halvdelen af hovedstadens biblioteker har i forvejen ledt til underskriftsindsamlinger og folkeprotester i mange af de berørte bydele.

S støtter ikke bibliotekslukninger »Det er ikke socialdemokratisk kulturpolitik at lukke halvdelen af bibliotekerne. Så vidt jeg kan se, har han (Geertsen, red.) ingen som helst mulighed for at gennemføre lukningerne uden os«, siger biblioteksordfører Morten Westergaard (S).

Han afviser dog ikke, at der kan blive tale om lukninger og rationaliseringer af biblioteksvæsenet i København fremover, for eksempel ved at lægge biblioteker sammen med kulturhuse, eller ved at at tænke skolebiblioteker og almindelige biblioteker sammen.

»Det konkrete lige nu er dog, at vi ikke vil være med til at lukke biblioteker for at øge materialeindkøb«, siger biblioteksordfører Morten Westergaard (S).

Lukninger skulle frigive midler

Kultur- og fritidsborgmester i København, Venstres Martin Geertsen, mener, at bibliotekernes åbningstider og materialer kan blive bedre ved at lægge bibliotekter sammen og modernisere dem, i stedet for at have små biblioteker med dalende besøgtal.

»Det vil frigive nogen midler til for eksempel at holde længere åbent på de øvrige biblioteker - og i det hele taget kunne yde en bedre service«, siger kulturborgmesteren til P4 København.

Planen for de københavnske bibliotekers fremtid bliver behandlet inden de københavnske politikere går på sommerferie.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce