»Jeg skal læse hele natten«, var kommentaren fra den kunde, som sikrede sig det første eksemplar af den 3. bog i Stieg Larssons krimi-triologi.
Foto: John Rahbek

»Jeg skal læse hele natten«, var kommentaren fra den kunde, som sikrede sig det første eksemplar af den 3. bog i Stieg Larssons krimi-triologi.

Kultur

Stieg Larsson-bøger revet væk i forsalg

Der er ingen riven i hår eller andre ufine kneb for at få fat i sidste bind af Stieg Larssons krimitriologi. 80.000 har nemlig sikret sig bogen, inden boghandlerne åbnede.

Kultur

»Yes! Jeg er nummer 1«, råber en kvinde og løfter sejrrigt hånden.

Den holder den nyudkomne Stieg Larsson-krimi 'Luftkastellet der blev sprængt'. Men ellers er der ro i boghandelen, for størstedelen af oplaget er allerede solgt i forsalg.

Forlægger fra Forlaget Modtryk, Ilse Nørr, har aldrig oplevet noget lignende, siden forlaget begyndte i 1975.

80.000 solgt i forsalg »Det er første gang nogensinde, at vi oplever sådan en efterspørgsel på en enkelt bog. 80.000 af 1. oplag på 110.000 er allerede solgt i forsalg. Så vi har allerede bestilt et 2. oplag på 55.000«, fortæller hun.

Det regner forlæggeren dog heller ikke med er nok til at klare presset i julehandelen.

Modtryk regner med at sælge 200.000 eksemplarer af den populære bog, som er 3. bind i triologien om Lisbeth Salender og Michael Blomkvist. Det gør bogen til forlagets bedst sælgende enkelstående bog nogensinde.

Boghandel: Det er en atypisk bog
I Politikens Boglade smiler bogladechef Suzanne Bach-Marklund til kvinden med den røde frakke, som scorede første eksemplar og fortæller, at hun har overhalet en kunde, som ringede klokken otte i morges for at høre, hvornår bogladen åbnede, så kunden kunne få fat i sit Larsson-eksemplar.

Suzanne Bach-Marklund regner med, at personalet i bogbutikken får ekstra travlt hele dagen på grund af Larsson-krimien.

»Det er helt vildt, som den her bog sælger. Der har virkelig været pres på. Folk har ventet og ventet og ventet - utålmodigt. Vi har for eksempel solgt rigtig mange eksemplarer af den svenske udgave, som udkom i august. Det har vi aldrig før oplevet, at folk bliver så utålmodige, at de køber den udenlandske version«, fortæller hun og kalder bogen for 'atypisk'.

Købte den dyre

»Da den første bog kom i paperback løb vi også tør for eksemplarer. Men det var folk ligeglade med. Så købte de bare den dyre udgave, for de skulle bare have den. Det er også helt atypisk«, siger Suzanne Bach-Marklund, der sammenligner folks iver for at få fat i bogen med interessen for Harry Potter-bøgerne.

'Luftkastellet der blev sprængt' er tredje og afsluttende bind i Millennium-trilogien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist.

/ritzau/

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden