Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Finanstilsynet jagter artmoney

Den alternative valuta 'artmoney', som er grundlagt af kunstneren Lars Kræmmer, er nu blevet så populært, at Finanstilsynet griber ind.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et nyt betalingsmiddel, det såkaldte artmoney, er blevet så populært, at Finanstilsynet nu griber ind og vil have ophavsmanden straffet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Der er udstedt for mere end 400 mio. kr. af den alternative artmoney-valuta, som er grundlagt af den danske kunstner Lars Kræmmer.

Han har etableret 'Bank of International Artmoney', der giver kunstnere verden over lov til at udstede artmoney, som i sig selv er et lille, unikt kunstværk.

Flere og flere forretninger accepterer artmoney som betalingsmiddel, ligesom valutaen kan benyttes til køb af kunst hos de tilmeldte kunstnere. Derudover samler mange kunstinteresserede på artmoney, fordi hver enkelt 'pengeseddel' i sig selv er et kunstværk.

Flere end 1.000 kunstnere har tilmeldt sig valutaen og på den måde forbedret deres privatøkonomi ved at udstede 'pengesedler' i form af artmoney.

ritzau

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden