Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Igen i år går bøsser og lesbiske i parade gennem byen. Billedet her er fra sidste år.
Foto: JONAS PRYNER ANDERSEN

Igen i år går bøsser og lesbiske i parade gennem byen. Billedet her er fra sidste år.

Kultur

Homoseksuelle kritiserer Pride Parade

»Vi er ikke så accepterede, som Copenhagen Pride siger«, lyder kritikken af dagens parade fra flere homoseksuelle.

Kultur

I dag går den årlige Copenhagen Pride Parade med over tusindvis af homo-, trans- og biseksuelle gennem Københavns gader.

Meningen er at markedsføre København som de homoseksuelles fristad med fest og farver. Men ikke alle homoseksuelle mener, at der er noget at fejre:

»Den giver et indtryk af, at der ikke er mere at kæmpe for og giver et ensidigt billede af, hvordan det er at være homoseksuel. Jeg føler mig udstillet og gjort til et underholdningsprodukt», fortæller 27-årige Mads til Information.

Udsat for hate-crimes Han er aktiv i græsrodsgruppen Queer Jihad, som kæmper mod alle former for diskrimination og undertrykkelse af minoriteter. Mads er homoseksuel og har flere gange oplevet de såkaldte hate-crimes på egen krop.

Folk har kastet æg på ham og kaldt ham ’ulækker’ og ’bøsserøv.’ Han ønsker ikke stå frem med efternavn, fordi han frygter at blive udsat for yderligere hate-crimes.

Der er sket flere voldelige overfald mod homoseksuelle i den seneste tid. Københavns Kommune oprettede for nylig en hjemmeside, hvor homoseksuelle kan registrere de såkaldte hate-crimes.

Siden hjemmesiden blev oprettet i slutningen af juni, er der ifølge Information registreret 182 tilfælde af hate-crimes, heraf har halvdelen angivet ’seksuel orientering’ som årsag til hændelsen. Kommunen mener, at tallet kun afspejler toppen af isbjerget.

Grund til fest
Alligevel mener formand for Copenhagen Pride, Martin Fönns Dufke, at der er god grund til at feste:

»Det er rigtigt, at der stadig er masser af homofobi, og folk bliver slået ned, men nu viser vi, at vi er her», siger Martin Fönns Dufke og tilføjer:

»Vi har muligheden for at samle os, hvilket de ikke har i mange andre lande. Vi har en hel by, der viser mangfoldighed«.

»Så godt har de det ikke«

Mads bakkes op i sin kritik af netværket, der kalder sig Initiativet Bash Back:

»Vi finder det provokerende, at homoseksuelle får at vide, at de skal være taknemmelige for, hvor godt de har det i Danmark i forhold til udlandet. Så godt har de det ikke. Homo-, trans- og biseksuelle bliver forfulgt hver dag. Der bliver givet et glansbillede af København og Danmark som homoparadis», siger Lotte Knold, der er presseansvarlig i Bash Back, til Information.

Hun mener, at Copenhagen Pride skyder sig selv i foden, når de hopper med på vognen om, at Danmark er nået langt i kampen for de homoseksuelles ligestilling.

Foreningen KLAM afholder i dag et arrangement i Ørstedsparken blandt andet mod paraden og folkefesten på Rådhuspladsen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce