Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

Bostedet Ringbo.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filmselskab skoser pressenævnet

Filmselskab forsvarer skjulte optagelser på hjem for psykisk syge. De var nødvendige, siger selskabet, der netop har fået kritik af pressenævnet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det vil stække mulighederne for at undersøge og kontrollere magthaverne.

Det mener direktør Søren Steen Jespersen fra Bastard Film. Selskabet bliver kritiseret af Pressenævnet, fordi det optog med skjult kamera på en institution for psykisk syge. Men den kendelse er helt forkert, finder direktøren fra filmselskabet.

»Det er en helt ny og striks linie overfor skjult kamera som pressenævnet nu lægger op til. Hvis det er udtryk for hvordan fremtiden bliver, er vi alle nu iført en journalistisk spændetrøje, som på sigt vil svække den frie kritiske presse i at undersøge og kontrollere magthavere«, konstaterer han i en pressemeddelelse om afgørelsen.

Viste fejlmedicinering Optagelserne viste nogle eksempler på lemfældig omgang med medicin til beboerne.

Der blev brugt udtryk som »systematisk overmedicinering«, men det er der ikke grundlag for at konkludere på baggrund af optagelserne, mener Pressenævnet.

Nævnet finder, at det ikke var nødvendigt med skjulte optagelser for at dokumentere, at der var problemer med medicineringen af de psykisk syge på Ringbo.

De kom nemlig frem via udtalelser fra en pårørende og fra embedslægen, så det var slet ikke nødvendigt at filme med skjult kamera for at viderebringe sagen til seerne, finder nævnet.

Utilfreds filmdirektør

Det er »smagsdommeri«, mener Bastard Films direktør.

»Pressenævnet underkender med denne dom en række alvorlige tilfælde, hvor journalistisk afdækning jo netop sker på baggrund af andre oplysninger om potentielle problemer i samfundet«, konstaterer Søren Steen Jespersen.

»Pressenævnet kan ikke lide skjult kamera, og det er sådan set ok, hvis ikke det lige var fordi at nævnets nye praksis har nogle alvorlige konsekvenser for journalistikken i Danmark. Det bliver ganske enkelt sværere at trænge ind til en ægte dokumentation af tings problematiske tilstand«, konstaterer Søren Steen Jespersen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden