Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
»Unavngivet (Bokser)« af Jean-Michel Basquiat gik for to mio. dollar mere end forventet.

»Unavngivet (Bokser)« af Jean-Michel Basquiat gik for to mio. dollar mere end forventet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Ulrich fik 83 mio. for Basquiat-værk

Metallicas trommeslager, Lars Ulrich, har solgt et maleri for over 83 millioner kroner på en auktion hos Christie’s.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Midt i en økonomisk krisetid har Metallicas danske trommeslager, Lars Ulrich, fået en ordentlig håndfuld skillinger ekstra på lommen ved at sælge ud af sin store kunstsamling.

Hele 14 millioner dollar (83,27 millioner kroner) - to millioner dollar mere end forventet - blev Ulrichs maleri »Unavngivet (Bokser)« af Jean-Michel Basquiat solgt for til en ukendt køber, da auktionshuset Christie’s holdt sin store efterårsauktion over nutidskunst.

Købt i 1999 Den danske rockstjerne med bopæl i San Francisco købte maleriet i 1999 for 12 millioner dollar (71,38 millioner kroner) og skiller sig nu efter eget udsagn af med det »så andre kan nyde det lige så meget, som jeg har gjort over det sidste årti«.

»Det er selvfølgelig et underligt tidspunkt at sælge på, men jeg har altid turdet tage chancer. Jeg har stor tiltro til kunstmarkedet. Det er måske den sidste skanse, der sikrer, at det bedste af det bedste ikke går samme vej som resten af økonomien«, sagde Lars Ulrich i oktober til New York Times.

Maleriet fra 1982 skildrer en sort sværvægtsbokser, der i triumf strækker armene i vejret på en hvid graffitibaggrund.

Newyorkeren Jean-Michel Basquiat døde som 27-årig af en overdosis i 1988.

Hovedværk
Ulrichs nu solgte kunstværk regnes som et af hovedværkerne i en retrospektiv Basquiat-udstilling, som i 2005 blev vist på Brooklyn Museum.

Det dyreste Basquiat-maleri hidtil kom i fjor under hammeren hos Sotheby’s for 14,6 millioner dollar (86,9 millioner kroner).

Lars Ulrich solgte for seks år siden et andet maleri af kunstneren, nemlig »Profit I« fra 1982, for 5,5 millioner dollar (32,7 millioner kroner), hvilket dengang var rekord for et Basquiat-maleri.

Ingen bud på Bacon

Christie’s har trods salget måttet sande, at finanskrisen også kradser blandt kunstelskere.

Bortset fra Ulrichs succes med at få sit maleri under hammeren gik efterårsauktionen dårligere, end den plejer.

Francis Bacons maleri »Studie for et Selvportræt« fra 1964, som var vurderet til 40 millioner dollar (238 millioner kroner), blev således ikke solgt, da der overraskende slet ikke var nogen, som bød på det.

Og alt i alt blev der kun solgt kunst for 113,6 millioner dollar (676 millioner kroner) mod de forventede 227 millioner dollar (1,35 milliarder kroner), som Christie’s havde sat næsen op efter.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden