Michael Stipe og co. spillede naturligvis 'Supernatural Superserious', da de optrådte i Parken i september. Arkivfoto.
Foto: Martin Lehmann

Michael Stipe og co. spillede naturligvis 'Supernatural Superserious', da de optrådte i Parken i september. Arkivfoto.

Kultur

R.E.M.: Hej Matematik stjæler vores musik

R.E.M,'s pladeselskab har fået Hej Matematik-hittet 'Walkmand' fjernet fra YouTube.

Kultur

Søren og Nicolaj Rasted (Tilsammen duoen Hej Matematik) beskyldes for tyveri.

Beskyldningen kommer fra ingen ringere end den amerikanske rockgruppe R.E.M., der mener, at Hej Matematik-hittet 'Walkmand' er tyvstjålet fra R.E.M.'s eget hit 'Supernatural Superserious'.

Derfor har R.E.M.'s pladeselskab Warner Music nu fået 'Walkmand'-videoen fjernet fra YouTube, meddeler Hej Matematiks promoter Las Thomsen i en pressemeddelelse.

Bygget over en Hardinger-sang

Han oplyser, at Hej Matematik modtog følgende besked fra YouTube (herunder oversat til dansk):

»En rettighedshaver har påstået, at den ejer dele af eller hele musikken i jeres video 'Walkmand'. Musikken er identificeret som 'Supernatural Superserious' af R.E.M. Vi beklager at måtte meddele jer, at jeres video er blevet blokeret på grund af tvivl om musikrettighederne«.

Nicolaj Rasted fra Hej Matematik kan ikke lade være med at trække en smule på smilebåndet af den lidt bizarre situation og udtaler:

»Vi kan virkelig ikke selv høre sammenfaldet, og hvis der endelig skulle være tale om noget, så er 'Walkmand' jo bygget over en sampling fra Michael Hardinger's 'Walk, Mand!!' fra 1981«.

Prøv selv om du kan høre ligheden. Du kan høre 'Walkmand' på Hej Matematiks MySpace-side - i hvert fald lidt endnu. Og her kan du høre 'Supernatural Superserious'.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden