Vinderen Niels Brinck lykønskes af Birthe Kjær.
Foto: DR

Vinderen Niels Brinck lykønskes af Birthe Kjær.

Kultur

Keld Heick: Bedste Grand Prix i flere år

»Jeg har ikke mistet mit touch«, siger Keld Heick, der gættede Grand Prix-vinderen. Mylle troede, Hera Björk ville vinde.

Kultur

Mange gode sange, dygtige værter og den helt rigtige vinder.

Det var i korte træk elementerne ved årets Danske Melodi Grand Prix, hvis man spørger entertainer, musiker og Grand Prix-veteran Keld Heick:

»Vindersangen er en rigtig, rigtig god sang. Den er anderledes, en slags moderne countrysang, og Brinck gjorde det rigtig godt. Det er en af de bedste Grand Prix-vindere i mange år«, siger han.

Niveauet var højt I det hele taget var det Danske Melodi Grand Prix 2009 det bedste af sin slags i løbet af de seneste fem år, siger Keld Heick.

»Niveauet var generelt meget højt. Vi sad og så det sammen, Annette, Hilda og jeg, og pudsigt nok havde vi udpeget præcis de fire, der gik videre i semifinalen. Sådan er det ikke hvert år, men i år ramte vi plet«, siger han til politiken.dk.

Glad for værterne
Keld Heick hæfter sig især ved, at der er kommet flere forskellige genrer med til det Danske Melodi Grand Prix.

Blandt andet er »rockfolket« efterhånden kommet med, i form af sangeren Jimmy Jørgensen, der stillede op med sangen ’Alice in the Wonderland’.

»Det lader til, at rockfolket ikke er så bange for at stille op og risikere en dårlig placering, som de tidligere har været. At Jimmy Jørgensen stiller op, det havde vi ikke set tidligere. Og man kan godt lege med, selv om man ikke vinder, for Jimmy Jørgensen er jo lige så populær, uanset hvilken placering han får«.

Også værterne får rosende ord med på vejen af Keld Heick, der »tager hatten af for unge Felix, som var vært på en sød, charmerende og uimponeret måde«.

»Og Birthe Kjær kan man ikke andet end elske«.

Mylle så kun halvdelen
Den garvede Grand Prix-vært og -kommentator Jørgen de Mylius så ikke hele showet, da han lige var kommet hjem fra »solferie«.

Men det, han så, var der »ikke noget galt med«, siger han.

»Det så flot ud. Der var glitter og blink og gode sange«, lyder hans vurdering.

Hans personlige favorit og bud på aftenens vinder var sangen 'Someday' med Hera Björk, der endte på en andenplads.

»Da jeg hørte den sang, sagde jeg: Det er vinderen! Den startede som en ballade og blev så en rigtig iørefaldende Grand Prix-melodi. Men ham Brinck havde åbenbart et rigtig godt tag i publikum«, siger Jørgen de Mylius til politiken.dk.

Den østeuropæiske indflydelse
Hvor store chancer vindersangen ’Believe Again’ har ved Det Internationale Melodi Grand Prix i Moskva, er svært at sige, understreger Mylius, der har været kommentator ved hele 19 tidligere europæiske sangfinaler.

»Det er umuligt at sige. Nogle gange er det de mest mystiske melodier, der vinder. Det handler ikke om, at den melodi, der er mest musikalsk, vinder. Det handler også om, hvordan scenografien er, og hvilken sang kommer før og efter. Det er en rigtig sjov leg, og man skal tage det hele med et smil«, siger han.

Og det ender vel med, at et af de østeuropæiske lande vinder?

»Jah, det er noget skidt, men der er ikke rigtig noget at gøre ved det. Sådan er det, når der er frit lejde for, hvem man stemmer på. Det er en menneskelig faktor, at når et land bliver delt op i mindre dele, så stemmer de på hinanden. Det er ligesom hvis Fyn, Jylland, Langeland og Ærø blev delt op, så ville vi også stadig føle os forbundet og stemme på hinanden«, siger Jørgen de Mylius.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Et Grand Prix for øst og vest
Han kunne godt tænke sig, at der blev lavet nogle regler, så »spændingen ville holde lidt«, eventuelt ved at dele Grand Prixet op i en øst- og vest-afdeling.

»Det er lidt trist, at vi ikke længere får den der samlende Grand Prix-vinder. Du kan ikke finde nogen på hovedgaden i Herning, der kan nynne den russiske vinder fra sidste år, ligesom man kunne tidligere med sange som 'Diggeloo Diggeley'«, siger Mylius.

Finalen i maj

Keld Heick vil også nødig sige noget om den dansk sangs vinderchancer ved den internationale finale.

»Uanset hvor god en sang er, så kan man ikke vide, hvor mange chancer den har for at vinde. Jeg synes, den danske sang er rigtig god. Vi kan godt være stolte af Brinck, han er en fin, fin repræsentant for dansk popmusik«, lyder de positive ord fra Keld Heick.

Det Internationale Melodi Grand Prix - Eurovision Song Contest - afholdes i Moskva lørdag 16. maj. Inden da er der semifinaler 12. og 14. maj.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden