Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Chefredaktør på Information Palle Weis ærgrer sig over, at Information nu må ud i en sparerunde, selvom avisen de sidste tre-fire år har haft fremgang i abonnementstal, annoncesalg, omsætning og overskud. Arkivfoto.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagbladet Information skærer ned

Gratisaviserne MetroXpress og 24timers adgang til den offentlige distributionsstøtte medfører sparerunde på Information.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

MetroXpress og 24timers adgang til offentlig støtte betyder, at der ikke er lige så mange støttepenge tilbage til Information.

Derfor må avisen nu spare og nedlægge redaktionelle stillinger, skriver Information.

Loven giver også landets gratisaviser mulighed for at søge støtte, og de er på den baggrund i år tildelt godt 34 mio. kroner, hvilket i indeværende år vil betyde, at Information mister mellem 2,4 og 2,8 mio. kroner i tilskud.

Gratisaviser bør ikke støttes

Det er man naturligvis ikke begejstrede for i Information.

Chefredaktør Palle Weis argumenterer for, at gratisavisernes ret til at være på markedet er »uomtvistelig«, men at det ikke er uomtvisteligt, »at man med offentlige midler belønner aviser, der udelukkende er sat i verden for at tjene penge«, som han skriver.

Palle Weis ærgrer sig endvidere over, at Information nu må ud i en sparerunde, selv om avisen de sidste tre-fire år har haft fremgang i abonnementstal, annoncesalg, omsætning og overskud.

Kimen til Informations sparerunde ligger tre år tilbage, da man i forbindelse med bortfaldet af portostøtten til dagbladene oprettede en fælles pulje til distributionsstøtte under Kulturministeriet.

Puljen, der er på cirka 320 mio. kroner, skal sikre den landsdækkende distribution af dagbladene, så det for eksempel ikke er dyrere at levere et eksemplar af Information i Bjerringbro som på Østerbro.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden