Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Maria Fonfara
Foto: Maria Fonfara

Foto-kravlingen vandt tidligere fotopraktikant på Politiken, Maria Fonfara, for sin fortælling om krop, kærlighed og sex i den tredje alder.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mini-Cavlinger gik til Politiken-praktikanter

Tidligere praktikanter på Politiken rydder bordet ved årets Kravling-pris-uddeling, som belønner unge journalister.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens praktikanter løb med både journalist- og foto-prisen ved årets uddeling af Kravlings-prisen, som er en pendant til de 'voksnes' Cavlingpris.

Kravling tildeles den eller de journaliststuderende, som har lavet det bedste stykke journalistiske arbejde i det forgangne år, og i år blev prisen delt mellem Sara Maria Glanowski, der var i praktik på Politiken i 2008, og projektgruppen af praktikanter på NORDJYSKE Medier, der i en række nærgående portrætter skildrer det hårde og til tider dybt kriminelle ungdomsmiljø i Nordjylland.

Foto-kravlingen vandt tidligere fotopraktikant på Politiken, Maria Fonfara, for sin fortælling om krop, kærlighed og sex i den tredje alder, som dagbladet Information i øvrigt har valgt at bringe på nettet og over flere opslag i dagens udgave af avisen.

Pilgrimstur til Polen I den personlige reportageserie ’Rejsen Tilbage’ tager tidligere journalistpraktikant på Politiken Sara Maria Glanowski læseren med på pilgrimstur til i landsbyen Przeginia i det sydlige Polen.

En by som journalistens oldemor forlad under Første Verdenskrig, da hun var for skamfuld til at vende tilbage til, efter hun fødte et barn udenfor ægteskabet.

»’Rejsen Tilbage’ er et eksempel på, hvor ekstremt læseværdigt et resultat, der kan komme ud af en artikelserie, hvor journalisten i den grad sætter sig selv på spil og fortællingen fortjener en plads i rejsereportagernes kanon«, skriver journalist Aydin Soei i sin indstilling af Sara Maria Glanowski.

Lukket ungdomsmiljø

Samme opfattelse havde dommerkomiteen, som samtidig valgte at fremhæve praktikanterne på NORDJYSKE medier.

»De har på en gribende og medrivende måde portrætteret unge, som vi normalt kun hører dårligt om i medierne«, forklarede chefredaktør på Berlingske Tidende, Lisbeth Knudsen, som sammen med blandt andet tidligere Cavling-vinder Peter Øvig Knudsen sad med i dommerkomiteen.

I portrætterne får læseren en del af forklaringen på, hvorfor det var muligt, at en kun 15-årig dreng fra det kriminelle miljø i Aalborg, tævede en voksen mand ihjel og sendte videoklip af den dræbte rundt til vennernes mobiltelefoner.

Kravling-prisen består ud over æren af en udtalelse fra priskomitéen, en check på 25.000 kroner og billedkunstneren Jens Galschiøtts bronzestatuette af Henrik Cavling som 6-årig i en voksen mands hat og frakke.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden