Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På dagens forside langer B.T. kraftigt ud efter Ekstra Bladet. B.T. beskylder dem for at være 'Danmarks største sexbagmænd' pga. bladets store annonceindtægter for sexannoncer.
Foto: THOMAS BORBERG

På dagens forside langer B.T. kraftigt ud efter Ekstra Bladet. B.T. beskylder dem for at være 'Danmarks største sexbagmænd' pga. bladets store annonceindtægter for sexannoncer.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

B.T og Ekstra Bladet i sex-slagsmål

B.T. kalder Ekstra Bladet for 'de største sexbagmænd' i dagens udgave af bladet. Ekstra Bladets chef frikender dog sit blad.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er det dobbeltmoralsk, at Ekstra Bladet forarges over Anni Fønsbys engagement i prostitution, når bladet selv tjener millioner på prostitutionsannoncer årligt?

Det spørgsmål stiller tabloidavisen B.T. i dag på forsiden, i lederen og ikke mindst på en dobbeltside i bladet.

B.T. langer kraftigt ud efter kollegerne på Ekstra Bladet for de høje annonceindtægter, når de samtidig tjener på at skrive forarget om Anni Fønsby – som er sigtet for rufferi og lige nu sidder varetægtsfængslet.

Falbert frikender Ekstra Bladet Ekstra Bladets chefredaktør, Bent Falbert, frikender dog sig selv og sit blad. Han mener ikke, at det er noget problem, at Ekstra Bladet tjener annoncekroner på sexannoncer, da annoncerne i sig selv ikke er ulovlige.

»Vi bringer annoncer for massageklinikker, og der er ikke noget ulovligt i det«, siger Bent Falbert til sit forsvar.

»Ynkelig politisk populisme«
Ifølge B.T.’s beregninger skulle Ekstra Bladet årligt tjene op til 40 millioner kroner på de annoncer, der pryder bladets fire bagerste sider.

At Ekstra Bladet derfor lader sig forarge over Anni Fønsbys indtjening for den omstridte branche, er ifølge B.T. dobbeltmoralsk. Samtidig kritiserer de Ekstra Bladet for at være populistiske i deres emnevalg.

»Der er flere stemmer i at diskutere muslimske kvinder med tørklæde i brugsen end i at diskutere slavekvinder fra Nigeria. Det er reelt udtryk for ynkelig politisk populisme«, lyder det anklagende fra Peter Brüchmann, B.T.’s ansvarshavende chefredaktør i dagens leder i bladet.

Brud på rufferiloven?
Ekstra Bladet skriver om Anni Fønsby, at hun »tjener 9.000 om dagen på ludere« på forsiden af avisen. Og ifølge Ekstra Bladets egne beregninger, løber det op på et beløb på over tre millioner kroner om året, som angiveligt ryger i lommen på Anni Fønsby.

Flere kilder som B.T. har talt med mener, at Ekstra Bladet selv er med til at støtte sex-industrien. Eksempelvis mener Anette Rix leder for værestedet ’Reden’ – der hjælper prostituerede i København – at Ekstra Bladet er på kant med rufferiloven.

Tidligere kritik af EB

Det er ikke første gang Ekstra Bladet står for skud for deres utraditionelle annonceindtægter. Udover kritik fra adskillige organisationer, har fagbladet 3F i 2006 undersøgt bladets prostitutionsannoncer. Der viste det sig, at det var ganske nemt at indrykke en annonce for en mindreårig pige.

Det førte til kritik af Ekstra Bladets annoncepraksis. Det er kun personer over 21 år, der må annoncere i avisen.

I 2006 valgte Den Blå Avis, efter kort tid i branchen, at trække sig fra den del af annoncemarkedet. Det skete i forlængelse af Tønder-sagen, hvorefter ledelsen fra Den Blå Avis mente, at det ikke var forsvarligt med sexannoncer, hvor annoncørens alder og baggrund var ukendt for bladet.

Den Blå Avis sagde dermed farvel til en annonceindtægt på 600.000-800.000 kroner om året.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden