På dagens forside langer B.T. kraftigt ud efter Ekstra Bladet. B.T. beskylder dem for at være 'Danmarks største sexbagmænd' pga. bladets store annonceindtægter for sexannoncer.
Foto: THOMAS BORBERG

På dagens forside langer B.T. kraftigt ud efter Ekstra Bladet. B.T. beskylder dem for at være 'Danmarks største sexbagmænd' pga. bladets store annonceindtægter for sexannoncer.

Kultur

B.T og Ekstra Bladet i sex-slagsmål

B.T. kalder Ekstra Bladet for 'de største sexbagmænd' i dagens udgave af bladet. Ekstra Bladets chef frikender dog sit blad.

Kultur

Er det dobbeltmoralsk, at Ekstra Bladet forarges over Anni Fønsbys engagement i prostitution, når bladet selv tjener millioner på prostitutionsannoncer årligt?

Det spørgsmål stiller tabloidavisen B.T. i dag på forsiden, i lederen og ikke mindst på en dobbeltside i bladet.

B.T. langer kraftigt ud efter kollegerne på Ekstra Bladet for de høje annonceindtægter, når de samtidig tjener på at skrive forarget om Anni Fønsby – som er sigtet for rufferi og lige nu sidder varetægtsfængslet.

Falbert frikender Ekstra Bladet Ekstra Bladets chefredaktør, Bent Falbert, frikender dog sig selv og sit blad. Han mener ikke, at det er noget problem, at Ekstra Bladet tjener annoncekroner på sexannoncer, da annoncerne i sig selv ikke er ulovlige.

»Vi bringer annoncer for massageklinikker, og der er ikke noget ulovligt i det«, siger Bent Falbert til sit forsvar.

»Ynkelig politisk populisme«
Ifølge B.T.’s beregninger skulle Ekstra Bladet årligt tjene op til 40 millioner kroner på de annoncer, der pryder bladets fire bagerste sider.

At Ekstra Bladet derfor lader sig forarge over Anni Fønsbys indtjening for den omstridte branche, er ifølge B.T. dobbeltmoralsk. Samtidig kritiserer de Ekstra Bladet for at være populistiske i deres emnevalg.

»Der er flere stemmer i at diskutere muslimske kvinder med tørklæde i brugsen end i at diskutere slavekvinder fra Nigeria. Det er reelt udtryk for ynkelig politisk populisme«, lyder det anklagende fra Peter Brüchmann, B.T.’s ansvarshavende chefredaktør i dagens leder i bladet.

Brud på rufferiloven?
Ekstra Bladet skriver om Anni Fønsby, at hun »tjener 9.000 om dagen på ludere« på forsiden af avisen. Og ifølge Ekstra Bladets egne beregninger, løber det op på et beløb på over tre millioner kroner om året, som angiveligt ryger i lommen på Anni Fønsby.

Flere kilder som B.T. har talt med mener, at Ekstra Bladet selv er med til at støtte sex-industrien. Eksempelvis mener Anette Rix leder for værestedet ’Reden’ – der hjælper prostituerede i København – at Ekstra Bladet er på kant med rufferiloven.

Tidligere kritik af EB

Det er ikke første gang Ekstra Bladet står for skud for deres utraditionelle annonceindtægter. Udover kritik fra adskillige organisationer, har fagbladet 3F i 2006 undersøgt bladets prostitutionsannoncer. Der viste det sig, at det var ganske nemt at indrykke en annonce for en mindreårig pige.

Det førte til kritik af Ekstra Bladets annoncepraksis. Det er kun personer over 21 år, der må annoncere i avisen.

I 2006 valgte Den Blå Avis, efter kort tid i branchen, at trække sig fra den del af annoncemarkedet. Det skete i forlængelse af Tønder-sagen, hvorefter ledelsen fra Den Blå Avis mente, at det ikke var forsvarligt med sexannoncer, hvor annoncørens alder og baggrund var ukendt for bladet.

Den Blå Avis sagde dermed farvel til en annonceindtægt på 600.000-800.000 kroner om året.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce