Lars von Trier sammen med hovedrolleindehaverne i 'Antichrist', franske Charlotte Gainsbourg og amerikanske Willem Dafoe ved pressemødet i Cannes mandag.
Foto: FRANCOIS MORI/AP

Lars von Trier sammen med hovedrolleindehaverne i 'Antichrist', franske Charlotte Gainsbourg og amerikanske Willem Dafoe ved pressemødet i Cannes mandag.

Kultur

De værste scener klippes ud af Antichrist

Filmselskabet Zentropa vil lave censureret version af Lars von Triers film til »de mere snerpede markeder«.

Kultur

Snerpede markeder som USA, det sydlige Europa og Asien vil kunne købe en 'katolsk' version af filmen, skriver Berlingske.dk.

Det er nemlig ikke kun anmelderne, der er splittede over Lars von Triers 'Antichrist'. Filmbranchens købmænd er også delt i to lejre.

»Nogle hader filmen som pesten. Andre synes, at den er helt fantastisk. Interessen er stor, men der er også nogle af vores faste distributører, der har sagt, at de ikke kan bruge 'Antichrist' til noget som helst«, siger direktør Rikke Ennis fra Trustnordisk, som sælger 'Antichrist' til det internationale filmmarked.
På jagt efter smertegrænsen

Efter filmfestivalen i Cannes vil Zentropa lave en censureret version af 'Antichrist' til markeder i USA, det sydlige Europa og Asien.

»Vi laver en katolsk version til de mere snerpede markeder for at imødekomme censureringskrav. Vi ved endnu ikke hvilke scener, der bliver klippet ud. Vi skal i dialog med distributørerne, så vi kan finde smertegrænsen. I USA må man jo ikke engang vise en nøgen mand med en slap diller forfra«, siger Zentropa-direktør, Peter Aalbæk Jensen, til Berlingske.dk.

Han regner også med, at TV-stationer vil købe den censurerede udgave, så 'Antichrist', der eksempelvis bliver indledt af en pornografisk penetreringsscene, ikke skal vises efter midnat.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce