Tegenstuen BIG står bag VM-Bjerget i Ørestad.
Foto: PR/BIG

Tegenstuen BIG står bag VM-Bjerget i Ørestad.

Kultur

lokal kunst Kys krisen i verdens bedste byggeri

Underetagen af Bjarke Ingels' VM-Bjerget i Ørestad er blevet til et kreativt rum med udstillinger, champagne og feriekoloni.

Kultur

Sidste efterår blev det prestigiøse VM-Bjerget i Ørestad kåret til verdens bedste boligbyggeri på World Architecture Festival i Barcelona.

Men det har ikke for alvor hjulpet på salget af lejlighederne i det otte etager store hus.

I april kom det frem, at blot 17 ud af lejlighederne er blevet solgt.

44 lejligheder er siden blevet lejet ud, så der i dag er 19 ledige lejligheder tilbage i Bjarke Ingels' byggeri, hvor blomstrende taghaver på toppen skaber et slags grønt villakvarter på Ørestad Boulevard.

Navnet er 'Banko'
Nu skal en del af de uudnyttede lokaler huse en bred palet af kunstneriske oplevelser, som måske kan trække nye interesserede købere, og andre københavnere som bare er nysgerrige på hvad der sker i Ørestad, til.

Frem til slutningen af juni bliver de rå og uslebne rammer i underetagen af VM-Bjerget omdannet til et »kulturelt projektrum« under navnet 'Banko'.

Bag den titel gemmer sig et kreativt eksperimentarium, hvor alle aktiviteter er af maksimalt fem dages varighed. Programmet byder blandt andet på fredagschampagne, Frederiksberg-galleriet Rumkammeraternes feriekoloni og et lokalmiljøprojekt.

D.I.Y.-kultur
Fra fredag og weekenden over handler 'Banko' dog i første omgang om en gruppeudstilling med den sigende titel: 'Where Have All the Rich People Gone - Kiss the Crisis'.

De medvirkende kunstnere på udstillingen er bl.a. Katrine De Place Bjørn, Simon Væth, amerikanske Edie Fake og franske Oliver Rumstik.

Kunstnerne har alle i deres værker, som er præget af illustrationer, taget udgangspunkt i D.I.Y.-kulturen, hvor man ikke spørger om lov og hvor den vigtigste ressource er... én selv.

LÆS REPORTAGE:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce