Pia Kjærsgaard blev fejlciteret i Sproglaboratoriet på P1, og også berigtigelsen af fejlciteringen affødte kritik. Men det skal bestyrelsen ikke blande sig i, siger S.
Foto: Thomas Borberg

Pia Kjærsgaard blev fejlciteret i Sproglaboratoriet på P1, og også berigtigelsen af fejlciteringen affødte kritik. Men det skal bestyrelsen ikke blande sig i, siger S.

Kultur

Rottecitat sætter DR-bestyrelse på dagsorden

Efter en sag om et fejlagtigt Pia Kjærsgaard-citat skal politikerne på Christiansborg diskutere DR-bestyrelses rolle.

Kultur

Hvor udfarende en rolle må DR’s bestyrelse egentlig have?

Det spørgsmål er på dagsordenen, når partierne bag medieforliget mødes næste gang.

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen har taget initiativ til debatten.

»Det er uholdbart, at bestyrelsesmedlemmerne hele tiden tager konkrete programmer og konkrete medarbejdere op og diskuterer det i offentligheden. Det foregår ikke andre steder, og det er der ingen virksomheder, der kan være tjent med«, siger han til politiken.dk.

Skriftlig undskyldning fra Plummer Behovet for at diskutere bestyrelsens rolle sker i forbindelse med, at Pia Kjærsgaard i et radioprogram på P1 blev fejlciteret for at sige, at indvandrere »formerer sig som rotter«.

Næstformand i DR Ole Hyltoft klagede over fejlen, hvorefter der blev redigeret en berigtigelse ind i programmet på nettet. Men heller ikke berigtigelsen var i orden, mente han.

Herefter blev også berigtigelsen fjernet. Desuden sendte generaldirektør Kenneth Plummer en skriftlig undskyldning til Pia Kjærsgaard.

Alt i alt et uacceptabelt forløb, hvor et bestyrelsesmedlem blander sig alt for meget, siger Mogens Jensen

»Den måde, som især Ole Hyltoft varetager sit bestyrelsesarbejde på, er ikke i overensstemmelse med det, der står i grundlaget for bestyrelsens arbejde. Ligesom det ikke er i overensstemmelse med, hvordan professionelle bestyrelser arbejder«, siger den socialdemokratiske medieordfører.

Han har også tidligere været kritisk over for Ole Hyltofts kritik af DR.

S: Det handler ikke om politiske forskelle

DR’s bestyrelse er udpeget af de politiske partier på Christiansborg for at sikre, at de repræsenterer befolkningen. Ole Hyltoft er udpeget af Dansk Folkeparti og meldte sig efterfølgende ind i samme parti.

LÆS ARTIKEL:

Mogens Jensen, det er jo ingen hemmelighed, at du rent politisk er uenig med Ole Hyltoft. Er det her ikke bare en politisk kamp forklædt som en principiel debat om DR-bestyrelsens rolle?

»Overhovedet ikke. Jeg kan aldrig bestemme, hvem Dansk Folkeparti og andre partier skal udpege. Det er ikke på nogen måde et politisk ærinde, andet end at jeg vil have, at DR’s bestyrelse fungerer professionelt. Og det synes jeg ikke, den gør«, slår Mogens Jensen fast.

Men hvis journalisten laver en fejl, så skal fejlen vel rettes – uanset om det er et bestyrelsesmedlem eller en lytter, der gør opmærksom på det?

»Selvfølgelig. Men at have et bestyrelsesmedlem hængende over skulderen til at formulere, hvordan berigtigelsen skal se ud og få folk til at sende skriftlige undskyldninger, det vidner om, at Ole Hyltoft fremprovokerer en særbehandling af Dansk Folkeparti og blander sig i DR’s interne arbejde, og det er uacceptabelt«, lyder det fra Mogens Jensen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden