Flere tusinde er mødt op på rådhuspladsen, for at sende et signal om, at de ikke støtter politiets aktion i Brorsons kirke.
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN

Flere tusinde er mødt op på rådhuspladsen, for at sende et signal om, at de ikke støtter politiets aktion i Brorsons kirke.

Kultur

Lars H.U.G: »Vi vil leve med chili, tørklæder og vikingehorn«

Sangeren Lars H.U.G optræder på Rådhuspladsen for de afviste irakere. Han mener, at Danmark skal genfinde medmenneskeligheden.

Kultur

Rådhuspladsen er stuvende fuld.

Og det samme er tilfældet bag scenen, hvor kunstnerne til aftenens støttekoncert for de afviste irakere, samles.

De er egentlig lidt trætte af at tale med medierne. Det er jo irakerne, det handler om og ikke kunstnerne selv, synes holdningen at være.

»Jeg er jo bare et priviligeret fjols, der kan fungere som eksponent for de her energier«, forklarer Lars H.U.G. Han er mødt frem flere timer, før han skal optræde.

»Det her. Det er ikke vores projekt. Det er danskernes«, fortsætter han, lidt højere, mens han forsøger at overdøve folkemængden. Irakeren Nakram har lige været på scenen for at fortælle sin historie.

LÆS ARTIKEL

Statistikker manipulerer
Lars H.U.G er ikke til at stoppe, når talen falder på Danmark og den tabte anstændighed:

»Vi bryster os af at være de første, der frigav slaverne, de første, der frigav pornoen og af, at vi hjælp jøderne til Sverige under krigen. Hvordan kan vi fortsat gøre det, med den politik, der bliver ført?«, argumenterer han.

Men hvad så med den meningsmåling, der siger, at størstedelen af danskerne er enig med regeringen?

»Jeg tror ikke på statistikker. Danskerne er manipulerede til at blive angste og bange. Det er klart, når man ser den hetzt Dansk Folkeparti og Ekstra bladet kører« fortæller Lars H.U.G.

»Vi er en fælles nation. Med chili, tørklæde og de der ting, vikinger har på hovedet... Og jeg vil godt nok ikke leve uden chili« forklarer han. Og gentager, for at være sikker på, han sagde det rigtigt.

LÆS ARTIKEL

»I det mindste har de venner«

Karl Bille er, sammen med Jonatan Spang, konferencier, og hopper og ned fra scenen. Travl og forvirret. Han har aldrig været konferencier før, men ikke desto mindre takkede han ja, da aktivistgruppen Kirkeasyl spurgte:

»For mig betyder det, at jeg har gjort noget. Jeg har forsøgt at vende den her deprimerende tilstand til en slags optimisme«, siger Karl Bille

Men hvad betyder det for irakerne?

»Vi støtter dem. Om ikke andet, så betyder det i hvert fald, at de ved, de har en masse venner, når de kommer ud«, konstaterer han.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce