Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

TV3 lancerer i efteråret den største dramasatsning i kanalens historie: Lulu & Leon. Hovedrollerne spilles af Lene Maria Christensen og Lars Brygmann. Foto: TV3.
Foto: TV3

TV3 lancerer i efteråret den største dramasatsning i kanalens historie: Lulu & Leon. Hovedrollerne spilles af Lene Maria Christensen og Lars Brygmann. Foto: TV3.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De skal underholde dig på tv i efteråret

Nye koncepter og gamle kendinge. Læs guiden til efterårets underholdning på de danske tv-kanaler.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommeren er ved at være slut, og det betyder et trist farvel-og-på-gensyn til strandture og grillfester, men samtidig et velkomment farvel-og-kom-aldrig-tilbage til alskens genbrugs-tv.

De danske tv-stationer står klar til at rulle underholdningsarsenalet ud i efteråret, og flere af dem er allerede tyvstartet.

Her følger en guide med udvalgte anbefalinger af de kommende måneders flimmer-underholdning:

Forbrydelser og 'dramedy' på DR Hos DR er man allerede tre programmer inde i 'Talent 2009', der har lagt flot fra land med markant højere seertal end sidste år. Talentshowet går senere ind i sin live-fase, hvor seerne stemmer de bedste indslag videre.

27. september er DR også klar med nye afsnit i den Emmy-nominerede serie 'Forbrydelsen' med Sofie Gråbøl i hovedrollen som den sammenbidte efterforskningsleder Sarah Lund.

Den nye sæsons omdrejningspunkt er en kvindelig advokat, der findes mishandlet og dræbt. Mordet betyder, at tre menneskers skæbne - Sarah Lunds, en nyudnævnt justitsministers og en fængslet soldats - vikles ind i hinanden i en sag, der viser sig mere kompliceret end først antaget.

DR er dog også klar med nye underholdningsprogrammer, heriblandt DR 2-'dramedy'serien 'Manden med de gyldne ører', der handler om livet på et pladeselskab.

Hovedpersonen Jakob (Nikolaj Steen) kæmper for at holde sammen på sin tilværelse i et univers af selvhøjtidelige musikere, udbrændte stjerner og sexede sangspirer. Samtidig skal Jakob håndtere sin 14-årige datter, der netop er flyttet ind hos ham. Serien begynder 4. november.

Journalisten og humoristen Anders Lund Madsen debuterer som vært i programmet 'Det ny talkshow', der har premiere 18. september - umiddelbart efter 'Talent 2009'. I 10 programmer inviterer han politikere, kulturpersonligheder m.fl. i studiet, hvor de utvivlsomt vil blive udsat for Madsens finurligheder.

Og for at blive i genren ... Så vender den efterhånden erfarne talkshow-vært Clement Kjersgaard tilbage på DR 2 12. september. I programmet 'Ugen med Clement', lover hovedpersonen, at der denne gang bliver skruet op for satireknappen.

I uge 43 går DR 1 i klimamode. Det udmønter sig blandt andet i tre udsendelser med titlen 'Klimaduksen og blærerøven', hvor livsstilseksperterne Christine Feldthaus og Mads Christensen udfordrer hinanden.

Sidstnævnte er også en af deltagerne i en ny DR 2-føljeton med titlen 'Hjælp, min kone er skidesur', hvor kendte mænd brokker sig over, at deres koner konstant er på nakken af dem. Første program sendes 27. oktober.

Og endelig tyder meget på, at DR 2 igen er klar med en provokerende julekalender i tradition med 'Jul på Vesterbro' og 'Yallahrup Færgeby'. Arbejdstitlen på julekalenderen er 'Hash', så det kan næsten kun blive muntert.

Drømme og dans på TV 2
Efterårets seermæssigt største slagnummer plejer at være 'Vild med dans', og mon ikke det igen bliver tilfældet, når TV 2 blænder op for den sjette sæson af det sejlivede show fredag 18. september?

Traditionen tro er det seerne, der i slutningen af hvert program stemmer et par hjem, så der til sidst blot er to par tilbage.

Årets kendisdeltagere er Pernille Højmark, Malena Belafonte, Sven-Ole Thorsen, Lotte Friis, Casper Elgaard, Noam Halby, Lisa Lents, René Dif, Basim og Line Baun Danielsen

og

TV 2 har også store forventninger til den nye ungdomsserie 'Store drømme', der har premiere 12. september.

Serien handler om en stribe førsteårselever og deres lærere på Akademiet for de Musiske Kunster, og i rollerne ses blandt andre sangere som Anna David, Maria Lucia og Simon Mathew.

»Det er en musikalsk ungdomsserie, der er levende og let. Jeg håber, at ’Store drømme’ bliver for de unge i dag, hvad ’Fame’ var for min generation«, siger programdirektør på TV 2 Palle Strøm om den nye serie.

TV 2 byder også seerne indenfor på 'Lærkevej' - en ny dramaserie med blandt andre Søs Egelind, Henrik Prip og Claus Riis Østergaard.

Hovedpersonerne bor på en helt almindelig parcelhusvej med huse, haver, ligusterhække og flagstænger.

LÆS

På overfladen er beboerne på 'Lærkevej' helt almindelige, men det viser sig snart, at de alle bærer på skæbnesvangre hemmeligheder, der driver dem ud i absurde og komiske situationer.

Desuden har TV 2 i efteråret premiere på krimiserien 'Blekingegade' og et nyt kendis-sketchshow 'Live fra Bremen' med Casper Christensen som idémand og forfatter.

LÆS

I programmet vil Lars Hjortshøj, Lasse Rimmer, Esben Pretzmann, Christina Sederqvist og Julie Agnete Vang optræde på slap line - og helt og aldeles live i Privatteatret i København. Første gang 25. september.

På TV 2 Zulu kan det yngre publikum more sig over to nye sitcoms. Den ene hedder 'Hvor fanden er Henning', og den står komikerne Linda P. og Mick Øgendahl bag.

Og den anden hedder 'Kristian' - med komikeren Christian Fuhlendorff som bagmand.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS

Fanget i fælden og på fortet
Hos TV3 satser man på det sikre i efteråret, men lancerer også en stor dramasatsning. Mere om den senere.

Mandag aften begyndte en ny sæson af dramaserien ´2900 Happiness´om det svære overklasseliv i Hellerup, og så er der jo 'Robinson Ekspeditionen', der også havde premiere mandag.

Vanen tro, fristes man til at sige, præsenteres den nye udgave af 'Robinson' som den hårdeste nogensinde.

Deltagerne i den 12. 'Robinson' er opdelt i to hold - de dumme mod de kloge. Spørgsmålet er jo så, om den kloge narrer den mindre kloge i en ekspedition, hvor ikke alle er, hvad de udgiver sig for.

Tirsdag aften byder TV3 på en ny sæson - den tredje - af 'Luksusfælden', hvor økonomerne Mette Reissmann og Jan Swyrtz hjælper kriseramte familier med at komme på ret økonomisk kurs igen.

Som faste seere af programmet vil vide, er privatøkonomi dog ikke altid et spørgsmål om kolde kontanter. Tv-økonomerne hjælper derfor også familierne med at finde ind til de ofte meget følelsesladede, skjulte bevæggrunde til overforbruget.

Og så har TV3 jo allerede taget hul på en ny sæson af 1990'er-succesen 'Fangerne på Fortet' med Peter Schmeichel som vært.

'Lulu & Leon' er TV3' største dramasatsning nogensinde.

Serien følger Lulu (Lene Maria Christensen), en selvstændig mor til to med egen frisørsalon, og hendes mand, vaneforbryderen Leon (Lars Brygmann). På parrets bryllupsdag klapper fælden for Leon, og han ryger i fængsel. Udenfor skal Lulu forsøge at få livet til at hænge sammen, samtidig med at hun trækkes længere og længere ind i Leons kriminelle netværk.

Andre medvirkende i dramaserien er Lars Kaalund, Lars Bom, Anne Louise Hassing, Lene Nystrøn og Flemming Jensen.

Desuden har TV3 premiere på madprogrammet 'Kokkekampen', hvor den barske kok fra Restaurant Paustian Bo Bech og mad- og vinredaktør Søren Frank fra Berlingske skal finde frem til 'Danmarks bedste amatørkok'.

Og endelig står skuespilleren Robert Hansen i spidsen for det gakkede reality-koncept 'Hjælp, jeg er i Japan', hvor 10 danskere kæmper i finurlige dyster i Tokyo.

Sitcom og krimi på Kanal 5

Komikeren Omar Marzouk står bag komedieserien 'Cellen', der efter planen får premiere på SBS-kanalen Kanal 5 til oktober.

Serien er sort satire i Monty Python-traditionen om en fuldstændig håbløs terrorgruppe, en senil kvinde, en god plan og en ged ved navn Frida. Marzouk selv samt Nicolas Bro, Simon Jul og Ramadan Huseini spiller de fire hovedroller.

Der er mere komik på Kanal 5, når underholdningsprogrammet 'Rune Klans Trylleshow' får premiere til efteråret. Komikeren Klan underholder et live-publikum med tryl, spas og musikalske gæster.

Intet efterår uden et boligprogram, og på Kanal 5 er den karismatiske tømrer Jens Andersen klar til at hjælpe desperate familier med at renovere deres hjem. Programmet hedder 'Den vrede tømrer' og har haft premiere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Endelig står den erfarne Thomas Mygind og det nye tv-navn Tine Røgind i spidsen for det nye krimiprogram 'Krimi5'.

De to værter går tæt på de mest spændende kriminalsager i Danmark og tager seerne med ud i den kriminelle underverden og bag fængslets tremmer.

De øvrige SBS-kanaler, Kanal 4 og 6'eren har også nye tv-tilbud i efteråret.

Kanal 4 byder på Kaare Sand-reportageserien 'Tosset med kærlighed', og i 'Halløj på strandhotellet' følger seerne Sarah Zobel og Alexander Kølpin, der skal lede to strandhoteller i Tisvildeleje.

Og endelig byder 6'eren på nyt motorprogram, 'Gear og lir' med Jason Watt og livsstilseksperten Mads Christensen som værter, og 'Danmarks næste comedystjerne' med komikeren Sebastian Dorset som vært.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden