Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Simon Mathew og Maria Lucia bliver de nye stjerner i TV2's nye tv-serie, 'Store Drømme'.
Foto: NIELS CHRISTENSEN

Simon Mathew og Maria Lucia bliver de nye stjerner i TV2's nye tv-serie, 'Store Drømme'.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV 2 udfordrer Danmarks Radio

Det første af TV 2's tre nye drama-serier løb´ over skærmen lørdag aften. Stationen håber at kunne udfordre DR.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV 2 er for længst krøbet ud af den skygge, DR-monopolet slæber efter sig.

Det gælder inden for både underholdning, nyheder og sport. Men det kniber endnu med at følge med DR, når det kommer til at producere store tv-dramaer.

Mens DR alene i de seneste 10 år har haft succeser som ’Rejseholdet’, ’Sommer’, ’Forbrydelsen’, ’Ørnen’, ’Nikolaj og Julie’, ’Taxa’ og 'Krøniken', har TV 2 kun haft få og små satsninger på hjemmeproduceret fiktion.

Det skal ifølge programchef på TV 2 Keld Reinicke være slut nu.

Alene i efteråret sender TV 2 tre nye tv-serier. Den første, ’Store Drømme’, blev vist første gang lørdag 12.september.

Fra 0 til 100 »Vi går ligesom fra 0 til 100 på fiktionsområdet« siger Keld Reinicke.

»DR er ekstremt gode til at lave de store satsninger på tv-drama. De har længe været det eneste medie, der har kunnet præstere noget ordentligt på det her område. Det eneste, vi har lavet i de senere år er ’Anna Pihl’. Inden da havde vi Strisser på Samsø tilbage i slutningen af 1990’erne«.

Keld Reinecke var sammen med Palle Strøm med til at grundlægge TV 2 Zulu. Palle Strøm sidder nu med ansvar for programsammensætningen på alle TV 2’s kanaler, mens Keld Reinecke har ansvar for hovedkanalen, TV 2.

»Det, der karakteriserer en rigtig stor tv-station, er, at den er stærk på nyhedsområdet, dækker de største sportsbegivenheder - og så skal man have en stor produktion af egne tv-serier«, siger Keld Reinecke.

Tre nye serier i efteråeret
To et halvt års arbejde med den nye satsning på fiktion skal i løbet af efteråret stå sin prøve, hvor det foreløbige udbytte på tre serier bliver vist: Krimiserien ’Blekingegade’, der vil blive sendt senere i efteråret.

Drama-komedieserien ’Lærkevej’, der bliver sendt første gang 24. september. Og endelig ungdomsserien, ’Store Drømme’, der altså blev sendt første gang i aften.

SE OGSÅDe skal underholde dig på tv i efteråret

’Store Drømme’ handler om en stribe førsteårselever og deres lærere på Akademiet for Musiske Kunster. Serien er instrueret af Adam Neutzky-Wulff og Kari Vidø, der også var blandt instruktørerne på første sæson af TV 3-serien ’2900 Happiness’.

På rollelisten er der en række etablerede skuespillere som Steen Stig Lommer, der spiller akademiets rektor, og Niels Anders Thorn, der spiller akademiets danselærer.

Musikstjerner bliver nye på lærredet

Samtidig er der en række unge skuespillere, der primært er kendt for deres musiske evner. Blandt andre Anna David, der også har skrevet en sang til serien, og Simon Mathew, der vandt TV 2’s ’Scenen er Din’ i 2005 og i 2008 vandt det danske Melodi Grand Prix:

»Det har været en rejse for mig ind i en lidt fjern verden. Min erfaring med skuepillet har indtil nu været minimal«, siger Simon Mathew, der i ’Store Drømme’ spiller den forkælede overklassefyr Oliver.

Oliver er kæreste med Sofia, der bliver spillet af Maria Lucia.

Hun blev landskendt, da hun vandt talent-programmet ’Popstars’ i 2003. Siden har hun spillet en række musicalroller på større danske teatre.

Også hun har skullet omstille sig til det nye format:

»Jeg var nødt til at dysse lidt ned på de store armbevægelser og den voldsomme mimik, som jeg er vant til«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden