Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Per Arnesen. TV 2
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Store stjerner i ny krimi om Blekingegadebanden

TV 2 og Zentropa bruger 35 mio. kr. på fem afsnit af 'Blekingegade'. Anerkendte danske skuespillere er på rollelisten.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De fleste danskere kender nok historien efterhånden.

I hvert fald har Peter Øvig Knudsens storsælgende og prisvindende bøger samt danmarkshistoriens dyreste dokumentarfilm forsøgt at banke denne del af firsernes krimihistorie ind i mangt en danskers bevidsthed.

Men til ære for alle dem, der ikke kan få nok at Blekingegadebanden – eller trænger til en repetition - kommer hjælpen nu fra TV 2’s hovedkanal.

Stjerneskuespillere på skærmen Den første uge i december begynder Zentropas krimiserie i fem afsnit. Skuespillerne er blandt andre Ulrich Thomsen, Nikolaj Coster-Waldau og Thure Lindhardt. Det er en fiktionsserie inspireret af begivenhederne omkring den berømte bande.

Fortællingerne om den kriminelle bande har kostet 35 millioner kroner at producere. En del af midlerne, otte millioner, er kommet fra Public Service-puljen.

Siden Peter Øvig Knudsens bøger om Blekingegadebanden udkom, har der været kamp mellem tv-stationer og produktionsselskaberne for at fortælle om blandt andre brødrene Jan og Bo Weimanns ugerninger.

Rettigheder til 1,9 mio.
Produktionsselskabet Yellow Bird erhvervede sig rettighederne til Cavlingprisvinder Peter Øvig Knudsens bøger fra Gyldendal. De kostede 1,9 millioner kroner. Et beløb, der i dansk sammenhæng er ganske betragteligt. De indgik et samarbejde om at producere en tv-serie i otte afsnit til DR med et budget på 55 millioner kroner. Men det lykkedes ikke DR at skaffe de nødvendige midler. Og derfor blev DR's serie aldrig til noget.

Bastard Film fik til gengæld produceret en ualmindelig dyr dokumentarfilm. Den kostede 9,5 mio. kr. og var medvirkende til, at produktionsselskabet gik fallit.

Ophavsret krænket?

Zentropa, der producerer den kommende krimiserie for TV 2, har betalt den daværende efterforskningsleder, Jørn Moos for at være at være deres konsulent.

Da Peter Øvig i øvrigt offentligt bekymrede sig for, om hans ophavsret blev krænket, svarede Zentropa-chefen Peter Ålbæk, at han så godt ville have skrevet den første bog om 2. verdenskrig.

Krimiserien 'Blekingegade' er instrueret af Jacob Thuesen, der blandt andet har instrueret filmen ’Anklaget’.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden