Dannebrog. Dansk Folkeparti har fået penge til en markering af det sted i Letland, hvor flaget faldt ned fra himlen.
Foto: Arkiv. THOMAS BORBERG

Dannebrog. Dansk Folkeparti har fået penge til en markering af det sted i Letland, hvor flaget faldt ned fra himlen.

Kultur

DF får millioner til fejring af flaget

DF og regeringen giver kulturlivet 200 millioner kroner ekstra.

Kultur

Dansk Folkeparti er sammen med regeringen blevet enig om en kulturpakke på 200 millioner kroner.

»Det er vores mulighed for at sætte et fingeraftryk på, hvordan kulturpolitikken skal udvikle sig. Det gør vi ved at sætte fokus på danske værdier. Det er vigtigt, at vi har muligheden for at komme ud at opleve andet end det, vi ser i fjernsynet«, siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

OVERSIGT


Pengene skal blandt andet bruges til at fremme, at børn og unge i højere grad møder kunst i dagligdagen.

De kreative fag i skolerne skal styrkes ved at give mulighed for at ansætte kunstnere i projektansættelser eller ved at arrangere kunstprojekter.

Penge til Ghana og De Vestindiske Øer Derudover har Dansk Folkeparti fået penge til bevarelse af danske kulturminder i udlandet.

Hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i Estland, skal der laves en større markering af stedet og anlægges stier, så det er lettere at besøge lokaliteten.

I Ghana skal det gamle fort Christiansborg have penge til renovering, mens der også er penge til De Vestindiske Øer. I alt afsættes fem millioner kroner til at danske mindesmærker i udlandet.

Præsident Obama tog fejl

»Da præsident Obama besøgte Ghana, sagde han, at det var dejligt at have besøgt en gammel svensk koloni. Men den er jo faktisk dansk. De danske mindesmærker, der findes i udlandet, skal vi sørge for er lette at finde frem til, og man skal kunne se, at de er danske«, siger Peter Skaarup.

Størstedelen af kulturpengene – 110 millioner kroner – går til en styrkelse af kultur- og idrætslivet gennem de organisationer, som får penge gennem Danske Spil.

Danske Spil forventer at tabe indtægter i de kommende år, og det skal de ekstra penge forsøge at kompensere for.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce