Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ALEX BAILEY/AP
Foto: ALEX BAILEY/AP

Guy Ritchies 'Sherlock Holmes' med Jude Law og Robert Downey, Jr. er blot den seneste forestilling om den berømte detektiv.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad laver man egentlig i Sherlock Holmes-klubben?

Djævlens Advokats brok over de moderne vederstyggeligheder, falder til jorden over for præsidenten af Sherlock Holmes-klubben.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Nu nævnte du selv merskumspiben. Men det er jo tydeligt indtil flere steder i bøgerne, at det er en kridtpibe, det drejer sig om. Det samme angår hatten. Der er ikke noget som helst belæg i historierne for, at Holmes skulle gå med den mærkelige hat, som han har på i mange film«.

Så du glæder dig til at se den film, fordi du i det mindste vil kunne finde en masse fejl.

»Ja, dem skal der nok være mange af. Det ser sådan ud«.

Men hvad i alverden skal man også bruge sådan en aristokratisk enspænder til nu? Det er jo et levn fra en falleret tidsperiode, hvor man troede blindt på logik og en bestemt verdensorden, der er blottet for følelser og rummelige årsagssammenhænge.

»Det, tror jeg nu nok, man kan bruge til meget. Der vil vel altid være brug for personer, der kan gennemskue simple processer. I det moderne samfund har vi jo også tit brug for hjælp fra nogen, der kan tænke klart. Både når det gælder store og små forbrydelser. Jeg tror da, at finansverdenen kunne have haft god brug af en som Holmes, når det gælder alle de fusentaster og forbrydere, som har ført dem bag lyset de senere år. Hvis de nu havde læst lidt mere Sherlock Holmes, var det måske ikke gået så galt«.

Men han er jo sådan en ophøjet person, der ikke lader sig påvirke af følelser eller noget som helst andet end sin egen logik?

»Der er faktisk nogle steder, hvor han lader sig påvirke følelsesmæssigt, og hvor han selv bliver snydt – endda af en kvinde«.

Men hvad laver I egentlig i den Sherlock Holmes-klub? Sidder I og taler om kvinder?

»Nej, meget af aktiviteterne går jo ud på at skrive artikler og studere litteraturen omkring Sherlock Holmes. Betingelsen for at blive optaget i klubben er jo, at man skriver en eller anden form for afhandling om Sherlock Holmes eller på anden måde dokumenterer sin viden inden for Sherlock Holmes-forskningen. Derefter drejer meget af det sig om at bidrage til medlemsbladet, og så er der et møde for alle medlemmerne en gang om året«.

Og der plejer I at komme – alle fire?

»Der mødes vi som regel en 30-40 stykker. Der er omkring 100 medlemmer i Danmark. Du ville undre dig, hvis du så, hvem der er på medlemslisten«.

Er det nogen, jeg kender?

»Ja, det tror jeg. Der er en del af vores medlemmer, der er aktive på Politikens kultursider og i Weekendavisen«.

Nå. Det mysterium tror jeg, at jeg vil fundere lidt over ved en kop te og en pibe tobak. Kridtpibe.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden