Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Google Trends er et ret troværdigt popularitetsbarometer, og her mere end fire årtier efter John Lennons udtalelser om, at Beatles var større end Jesus, fik han ret. I nogle dage i hvert fald. Billedcollage - Fotos: AP.

Google Trends er et ret troværdigt popularitetsbarometer, og her mere end fire årtier efter John Lennons udtalelser om, at Beatles var større end Jesus, fik han ret. I nogle dage i hvert fald. Billedcollage - Fotos: AP.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lennon fik ret: Beatles større end Jesus

Mere end 40 år efter John Lennons fortalelse, viser tal fra Google, at Beatles faktisk var større end Jesus i sidste måned.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han måtte krybe til korset og undskylde i 1966.

John Lennon havde i et interview med avisen The Evening Standard fået sagt, at Beatles nu var mere populære end Jesus, og det skabte røre.

Kristne fans brændte deres Beatles-plader og Lennon måtte til sidst finde en slags undskyldning frem:

»Det var ikke meningen, at det skulle opfattes som en antireligiøs ting. Jeg undskylder, hvis det kan gøre jer glade. Jeg ved stadig ikke helt, hvad det er, jeg har gjort. Jeg har forsøgt at fortælle, hvad jeg har gjort, men hvis I vil have mig til at undskylde, hvis det kan gøre jer glade, så ok, undskyld«, lød det i en pressemeddelelse.

Stabile Jesus fik høvl Men inden for de sidste fire uger har Lennon fået genoprejsning.

I hvert fald fremgår det af Google Trends - en tjeneste, der opgører frekvensen af søgeord på internettet - at flere mennesker søgte på Beatles i forhold til Jesus i de sidste 30 dage.

Baggrunden er godt nok genudgivelsen af alle Beatles' originale stuiealbum, samt at Beatles-videospillet 'Rock Band: The Beatles' kom på gaden den 9. september.

Ikke desto mindre blev 'Jesus' for en kort periode henvist til andenpladsen i statistikkerne, og der skal trods alt noget til at banke Jesus af pinden.

Google Trends er et værktøj, som kan bruges til ret detaljeret at analysere, hvilke søgeord folk indtaster i google-søgemaskinen. Både i forskellige lande og tidsperioder.

SØG SELVGoogle Trends hjemmesiden (eksternt link)

Læserne har kåret det bedste Beatles

At Beatles stadig er populære næsten 40 år efter deres opløsning, fremgår også af politiken.dk's store Beatles-afstemning.

Afstemningen blev gennemført på den store Beatles-dag den 9. september, og efter mere end 4.000 stemmer er tikket ind, står det klart, at læsernes alletiders yndlingsalbum er 'The White Album' fra 1968 skarpt forfulgt af 'Sgt. Pepper's' fra året før.

Læserne har derudover kåret de bedste sange fra bandets tidligere periode og sene periode.

Vindersangen fra de tidlige år blev 'Yesterday', mens 'Strawberry Fields Forever' er læsernes yndlingssang fra de sene år.

LÆS OG STEM

I de første fjorten dage siden genudgivelsen af Beatles' bagkatalog har pladerne solgt mere end 2,5 millioner kopier på verdensplan og indtager i øjeblikket ni ud af ti pladser på United World Charts top ti over mest de solgte plader i verden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden