FARVEL. Færingen Anna røg ud af aftenens X Factor show og kommer derfor ikke med i semifinalerne.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

FARVEL. Færingen Anna røg ud af aftenens X Factor show og kommer derfor ikke med i semifinalerne.

Kultur

Grædende Remee skød unge Anna ud af X Factor

Med Big Band og James Bond-tema valgte Remee Jesper over Anna i X Factor.

Kultur

Og så er der fire tilbage.

Anna er nu røget ud af X Factor som den femte-sidste deltager, efter at Remee skulle bruge sin afgørende stemme på at sende en af sine egne ud.

Dermed er de fire deltagere til semifinalerne i 2010-udgaven af talentprogrammet X Factor fundet.

Det var Anna og Jesper, der skulle dyste i en omgang omsang i aftenens X Factor-udsendelse, og det slap Jesper altså bedst fra.

Først gik Thomas videre, så Tine og som den tredje inden omsang gik gruppen The Fireflies videre.

Dommernes dramatiske votering Resultatet af dommernes votering blev to et i Jespers favør.

Carsten Soulshock valgte en grædende Anna uden nogen begrundelse. Pernille Rosendahl valgte Jesper, også uden begrundelse. Begge dommere mente, at det var mentoren Remee, der skulle træffe det endelige valg.

Inden afstemningen gik Remee prustende ud af studiet, fordi det hele blev for meget. Det gjorde han med ordene:

»Jeg bliver nødt til at gå ud to minutter. Bare lige to minutter«.

Han kom da hurtigt ind igen, og så skulle han afgøre, hvem der skulle forlade showet.

»Jeg forstår ikke, hvordan det kan være jer to, der står foran mig nu. I er to af de mest talentfulde, der har været med gennem alle årene«, sagde han med spejlblanke øjne.

»Jeg elsker jer begge to, men jeg bliver nødt til vælge den med størst mulighed for at sælge plade ud over Danmarks grænser. Derfor sender jeg dig hjem, Anna«, var argumentationen fra Remee, da han valgte at sende Anna ud i X Factor-mørket.

Remee kaldte Anna for den største sangerinde nogensinde i programmet. Mens Jesper var den med største star quality nogensinde i programmet.

Skjorter, kjoler og spidse sko
Til aftenens show var det helt store gallaskrud kørt i stilling i form af et velspillende DR's Big Band med messingblæsere en masse og et James Bond-tema, der 'tvang' musikerne i voksent tøj.

LÆS ARTIKEL

Drengene i kjole og hvidt og pigerne i både i lange og korte kjoler. Det til trods for, at samtlige deltagere ikke eksisterede, da Ian Flemings Bond-karakter første gang bestilte en Martini »shaken, not stired«.

Også dommerne var klædt i gallasættet. Den gamle Sound of Seduction-rapper Remee havde blandt andet bundet en butterfly om halsen. Helt i tråd med aftenens tema.

Om det var det nystrøgede, flotte tøj, der spillede ind er uvist, men dommerne havde stoppet mundene fulde af lovprisende ord til alle sangerne.

--------------------------------------------------------------------------------------------

De unge piger
Blandt deltagerne i aftens show var to unge kvindelige solister i skikkelse af Tine og færingen Anna, og så country-trioen The Fireflies. Alle fik de et par roser med på vejen efter deres første optræden.

»Jeg synes, din version af sangen er bedre end Sheryl Crow. Hun havde ingen divakvalitet, men du har den svedigste divakvalitet«, sagde Pernille Rosendahl efter Annas version af nummeret 'Tomorrow never dies'.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Remee havde også lovprisende gloser til en anden af sine solister.

»Jeg har det lidt, som en far må have det, når han ser sin datter har fundet den rigtige og kommer gående op af kirkegulvet. Du skinner som en funklende diamant«, sagde Remee til Tine, der startede showet med 1980'er sangen 'Licence to kill'.

Den sammensatte countrygruppe The Fireflies er eneste tilbageværende gruppe i årets X Factor. Gruppen fik smukke ord med af alle dommerne, men især Carsten Soulshock erklærede sig som fan.

»Vi er først lige startet på den her rejse, og I vokser og vokser. I er så unikke. I er de eneste i dette show, der virkelig rører noget i mig«, sagde pigernes træner, Carsten Soulshock, inden det blev offentliggjort, at gruppen var gået videre til semifinalerne.

15-årigt unikum
Feltets yngste solist er Jesper fra Lyngby på 15 år.

Han sang Duran Duran klassikeren 'A view to a kill'. Iført ikke-bundet selvbinder-butterfly og spidse sko startede han sangen blandt publikum og bevægede sig ned på scenen, hvor det sluttede af med, at to voksne kvinder slangede sig i sort rundt om den unge sanger.

Dommerne var ikke karrige med de rosende ord og kaldte ham ungdommens udgave af James Bond:

»Det er sjældent, at så ung en mand har så personlig og stor en stemme. You know I love you«, sagde Pernille Rosendahl, mens mentoren Remee gik flere skridt videre, og mente at Jesper var født til at synge.

»Der er ikke et sted i verden, hvor man ikke ville falde for dig. Du er simpelthen et unikum«.

Sexet skolelærer

Som rosinen i pølseenden kom den eneste tilbageværende deltager over 25 år - den langhårede skolelærer Thomas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hans mentor, Pernille Rosendahl, fortalte inden hans optræden, at hun var »træt af X Factor, nu vil jeg have Sex Factor«. Efter fremførslen af 'You know my name' var hun da også sikker på, at Thomas havde fået nogle kvinder til at sidde uroligt i sofaerne.

»Der kom helt sikkert noget uro i Sloggi-trusserne ude blandt det danske folk«, spåede Pernille Rosendahl til stor morskab for hele salen.

Den aalborgensiske dj, producer og X Factor-dommer Carsten Soulshock var klar i mælet over for Thomas' »performance«:

»Du viser endelig nogle følelser. Det her var fuldstændig fantastisk«

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden