Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

»Containerarkitektur er på vej ind - de grundlæggende former tilbyder en simpel og miljøbevidst løsning med plads til kreativitet«, lyder det i en begejstret anmeldelse af projektet. - PR-Foto: DeMaria Design

»Containerarkitektur er på vej ind - de grundlæggende former tilbyder en simpel og miljøbevidst løsning med plads til kreativitet«, lyder det i en begejstret anmeldelse af projektet. - PR-Foto: DeMaria Design

Kultur

Arkitekt bygger enfamilieshus af brugte containere

Et amerikansk arkitektfirma har med held bygget et eksklusivt og miljøvenligt enfamilieshus af otte skibscontainere.

Kultur

Hvordan er trafikken af plasticposer ind og ud af dit hjem?

Kommer der lidt flere ind ad døren, end der kommer ud?

Hvad nu hvis du kunne bruge poserne til noget i stedet for at blive ved med at proppe sagesløse skuffer og skabe med dine ’indkøbsrester’?

Den slags tanker har ansporet arkitekten Peter DeMaria til at bygge et hus af containere på Redondo Beach i Californien - skalaen er bare lidt større.

Syndflod af containere Peter DeMaria forklarer på sit firmas hjemmeside, at han er inspireret af »masseforbrug, et moderne teknologisk liv og et postmaterialistisk samfund«.

Især masseforbruget synes at have inspireret DeMaria og hans New York-baserede tegnestue til containerhuset.

Rundt om i USA’s havne sker der nemlig en ophobning, der er fuldstændig parallel til plastikposesyndromet bag radiatoren i dit køkken: endeløse rækker af tomme skibscontainere, der har bragt varer hjem fra ’supermarkedet’ ude i verden.

På grund af ubalancen i varestrømmen mellem USA og omverdenen kommer de fleste af dem aldrig videre. Og så står de der - ligesom plasticposerne i sprækken ved siden af dit køleskab.

Begejstret tidsskrift
Det toneangivende arkitekturtidsskrift World Architecture News (WAN) er begejstret for det eksklusive udtryk DeMaria har fået ud af en bunke gamle skibscontainere.

Tidsskriftet hævder ligefrem, at containerhuset på Redondo Beach markerer en spirende tendens.

»Containerarkitektur er på vej ind – de grundlæggende former tilbyder en simpel og miljøbevidst løsning med plads til kreativitet«, skriver WAN.

Andy Warhol møder McDonalds

Ud over de mange praktiske fordele containerhuset tilbyder i form af god økonomi, brandsikkerhed og uforgængelighed er WAN ikke sen til at sammenligne den kreative kraft bag designet med nogle af de allerstærkeste brands i amerikansk kunst og design.

I sin leder nævner WAN blandt andet Guggenheimmuseets arkitekt Frank Lloyd Wright og skriver, at containerhuset 'genfortolker og relancerer' det bedste fra Andy Warhols plakater og McDonalds burgere.

»Dette projekt er fakkelbærer for en ny mere økonomisk overkommelig type design og konstruktion – Arkitektur som et produkt!«, skriver WAN.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce