0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bitter strid om retten til Nynne

Fronterne i slagsmålet mellem Angel Films og Politiken om, hvem der har retten til at overføre den populære Nynne til elektroniske medier, blev i går skærpet yderligere på en dag, hvor en tredje bejler meldte sig.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lekfeldt Thomas
Foto: Lekfeldt Thomas

Hvem ejer Nynne? - Arkivfoto: Thomas Lekfeldt

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er muligt, at Nynne i Henriette Lind og Lotte Thorsens klumme her i Politiken og i to dagbøger er forvirret. Og at der i hendes univers findes alt for få mænd med reelle hensigter.

Men så skulle hun bare vide, hvilket drama der i øjeblikket udspiller sig med hende som det altdominerende midtpunkt.

I går kunne vi således berette, at TV3 har tænkt sig at lave en tv-serie i 13 afsnit baseret på Nynnes univers.

Den går ikke
Den går ikke, var Politikens reaktion, da hverken Nynnes forfattere eller chefredaktør Bo Maltesen mener, at de har underskrevet en kontrakt, som giver TV3 og producenten Angel Films lov til det.

Og nu melder filminstruktør Jonas Elmer sig så på banen med en meddelelse om, at han har købt rettighederne til 'Nynnes dagbog 2'.

Forvirret? Det ville Nynne i hvert fald være. Og hendes mistillid til bejlere med reelle hensigter ville ikke vokse, hvis hun vaklede ud i virkeligheden på sine stiletter.

Klokkeklar aftale
Det store problem er - hvis man da kan kalde det et problem - at Nynne er for populær. Senest demonstreret ved at over 420.000 tilskuere i de danske biografer gjorde filmen 'Nynne' til sidste års næstmest sete danske film.

At Nynne har tække i befolkningen, havde Angel Films allerede lugtet tilbage i 2002, hvor man lavede en kontrakt med Politiken om at overføre hende fra papir til elektroniske medier. Spørgsmålet er nu, hvordan denne kontrakt skal læses og forstås.

»Vi har en klokkeklar aftale med Angel Films om, at de skal lave en tv-serie med Nynne i 13 afsnit til os. Og Angel Films har en klokkeklar aftale med forfatterne Lotte Thorsen og Henriette Lind og Politiken. Det ved jeg, for jeg har naturligvis læst den igennem. Derfor er jeg også helt sikker på, at vi kan sende første afsnit af tv-serien i september«, siger TV3's administrerende direktør og programchef, Jesper Grønholdt.

»Vi har en kontrakt«
Samme opfattelse har koncerndirektør i Angel Films Poul Erik Lindenborg:

»Vi har en kontrakt, som helt klart præciserer forholdet mellem forfatterne, Politiken og os. Her fremgår det tydeligt, at vi har retten til at filmatisere 'Nynnes dagbog'. Og at vi ydermere har retten til at lave en prequel og flere sequels (film, som handler om, hvad der sker med Nynne før og efter, red.), en tv-serie, hvor vi også har ret til at vise reklamer inde i afsnittene, samt at vi må sætte andre forfattere på til at videreudvikle Nynnes univers. Desuden har vi også retten til at sælge produkter i Nynnes navn. Det eneste, vi ikke har retten til, er at filmatisere 'Nynnes dagbog 2'. For den fandtes ikke, da kontrakten blev lavet«, siger Poul Erik Lindenborg.

»Derfor undrer det mig også, når Bo Maltesen siger noget andet. For det er imod bedre vidende. Og det både skuffer mig og gør mig fornærmet«.

Kulisser under opførelse
Så du regner med, at I går i gang med optagelserne til tv-serien i næste måned?

»Helt afgjort. I øjeblikket arbejder håndværkerne på at bygge tre forskellige kulisser, de første afsnit er skrevet, og der er hyret folk ind. Tv-serien er i gang. Den kan ikke stoppes nu«, siger Poul Erik Lindenborg.

For omfattende
»Jeg vil ikke sidde her og gå i detaljer med de juridiske spidsfindigheder«, siger Politikens chefredaktør Bo Maltesen.

»Jeg kan kun gentage, at det undrer os, at Angel Films nu går i gang med at lave en tv-serie i 13 afsnit. Den tv-serie, som omtales i kontrakten, gælder nemlig udelukkende stof hentet fra 'Nynnes dagbog' - altså den første bog. Dengang gik vi med til, at