0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny bog på vej om Jørgen Leth

En journalist fra Weekendavisen udgiver en bog om Jørgen Leth-sagen. Bogen indeholder blandt andet et interview med den haitianske kvinde Dorothie.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Johansen Linda
Foto: Johansen Linda

Ny bog om 'Jørgen Leth-sagen'. Leth opholder sig et hemmeligt sted, men den 24. november optræder han i Lille Vega. - Arkivfoto: Linda Johansen

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Efterårets blæst om Jørgen Leths bog 'Det uperfekte menneske - scener fra mit liv' bliver nu til endnu en bog.

Det er journalisten Poul Pilgaard Johnsen fra Weekendavisen, der har sat sig for at belyse sagen i bogen 'Det fordømte menneske - Jørgen Leth og den nye sædelighedsfejde', der udkommer den 14. december.

»Det har ikke været intentionen at brække sagen op på ny, men at gøre et forsøg på at skildre, hvilket mentalt og (køns-) politisk landskab i Danmark, der afslørede sig, da Leth-sagen eksploderede«, siger Poul Pilgaard Johnsen til Berlingske Tidende.

Interview med elskerinde
Det er lykkedes journalisten at få fat på en af Jørgen Leths meget omtalte haitianske elskerinder, den 17-årige Dorothie, der nu er 26 år.

Poul Pilgaard Johnsen har ikke kunne få fat i den kvinde, der i bogen - og medierne - bliver omtalt som 'kokkens datter', fordi forholdene på den vestindiske ø er meget kaotiske. Men han er alligevel tilfreds med interviewet.

»Dorothie giver et lige så nuanceret syn på sagen som de andre«, siger Poul Pilgaard Johnsen.

...men ikke med Leth
Udover interviewet med Dorothie har bogen en række essay og interviews med personligheder som Lars von Trier, Jens Chr. Grøndahl, Tøger Seidenfaden, Lone Dybkjær, Bent Falbert og Frederik Stjernfelt.

Hovedpersonen selv har siden stormvejrets begyndelse opholdt sig et hemmeligt sted. Poul Pilgaard Johnsen er hidtil den eneste journalist, der har interviewet Jørgen Leth siden han gik under jorden.

Alligevel indeholder bogen ikke et nyt interview med Leth, men filmmanden og forfatteren har selv bidraget med et essay om samfundsforhold og mentalitiet på Haiti.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage