0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

TV2's Triple A-historie var usaglig

Radio- og tv-nævnet slår fast, at TV2's indslag om den fiktive indvandrerbande Triple A ikke var sagligt og upartisk. Det kræver loven om public service ellers, at tv-kanalen skal være.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

TV2/Nyhedernes historie om indvandrerbanden Triple A overtrådte vilkårene i public service-forpligtigelsen om saglighed og upartiskhed.

Dét fastslår Radio- og tv-nævnet i sin afgørelse.

Nævnet finder, at der var en lang række fejl og mangler i indslaget, og at TV2 ikke har været omhyggelig nok i researchen.

»Kravet om, at der skal lægges vægt på saglighed og upartiskhed i nyhedsformidlingen, indebærer også en forpligtigelse til at udvise omhu, særligt når det er om præsentationen af indslag om et væsentligt samfundsproblem«, siger nævnets formand, Christian Scherfig, i en pressemeddelelse.

Opdigtet bande
Sagen om den opdigtede bande tog fart søndag 17. juli, da TV2/Nyhederne bragte et indslag om banden Triple A - betegnelse for Amager, Avedøre og Albertslund.

Maskerede unge erklærede for åben skærm, at de ville overtage »fucking« Sjælland og København, mens speakeren kaldte banden for 'svært bevæbnet'.

Trak historien tilbage
Få dage senere trækker hovedkilderne, Aziz og Shahbaz, imidlertid deres udtalelser tilbage, og det lokale politi afviser blankt, at Triple A i det hele taget skulle eksistere.

Efter langvarig kritik trækker TV2 historien tilbage, og stationens souschef, Lotte Mejlhede, vælger 22. august at trække sig som konsekvens af sagen.

Ingen bøde
Radio- og tv-nævnets afgørelse får ingen økonomiske konsekvenser for TV2, oplyser Ritzau.

Radio- og TV-nævnet vil nemlig ikke give TV2 en bøde - hvilket nævnet ellers har bemyndigelse til.

I stedet anmoder nævnet om, at stationen senest 1. november i år indsender en redegørelse for, hvorledes den fremover vil sikre saglighed og upartiskhed.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere