Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Journalisten Halldor Sigurdsson er død, 70 år

Journalisten Halldor Sigurdsson er død, 70 år. Manden med den inciterende radiostemme blev især kendt for sine reportager fra de latinamerikanske lande.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Journalisten Halldor Sigurdsson er død.

Sigurdsson fyldte 70 år den 5. maj, og der blev kort tid efter holdt afskedsreception for ham på Danmarks Radio, som han havde arbejdet for i over 40 år.

Sigurdsson var født på Island med dansk mor, og han kom til Danmark som 10-årig. Han blev handelsuddannet hos ØK og sikrede sig her bl.a. de kundskaber i spansk og portugisisk, der senere satte ham i stand til at lave en lang række medlevende reportager fra de latinamerikanske lande.

Han skrev flere bøger om Sydamerika, arbejdede en overgang også for Kristeligt Dagblad og for Politiken, ligesom han var medarbejder på Den Store Danske Encyklopædi.

Halldor Sigurdsson blev i 1991 hædret med Danmarks Radios Christian Kryger-pris og modtog to år senere DR's sprogpris.

/ritzau/

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden