Foto: Winther Mads
Kultur

'Hvor Små Vi Er' giver millionoverskud

Støttesinglen 'Hvor Små Vi Er', der blev indspillet i januar af toppen af den danske underholdningsbranche, har solgt godt 100.000 eksemplarer.

Kultur

Selvom der er et halvt år tilbage af 2005, er der ingen tvivl om, hvilken single der bliver årets mest solgte.

Støttesinglen 'Hvor Små Vi Er', der blev indspillet i januar af toppen af den danske underholdningsbranche, har solgt godt 100.000 eksemplarer i pladebutikkerne og via download i landets online-musikbutikker.

2,8 millioner til nødhjælp
Salget betyder, at den danske underholdningsbranche kan sende en check på mere end 2,8 millioner kroner til de fem nødhjælpsorganisationer Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Læger Uden Grænser, UNICEF og Red Barnet, som vil bruge pengene på nødhjælpsarbejde og genopbygningen i de ramte områder.

Overskuddet kommer fra salg af singlen i detailhandlen og via internettet, salg af ringetoner til mobilkunderne hos 3 (TDC, Sonofon, Telia) og salg af musikvideoer til mobilselskabets 3s kunder.

I alt indtægter på godt tre millioner kroner. Udgifterne til blandt andet produktionen af cd'er har været holdt nede på godt 230.000 kroner, så den samlede donation til hjælpearbejdet er 2.847.357,96 kroner.

Jubel hos kunstnere og nødhjælpsorganisationer
Både hos kunstnerne og nødhjælpsorganisationerne er der begejstring over resultatet.

»Jeg er lykkelig over, at det er lykkedes at samle så mange penge ind«, siger sangeren og sangskriveren Remee, der var den musikalske bagmand og koordinator på projektet.

Ud over indtægterne på det direkte salg af singlen bliver Koda- og Gramex-indtægterne, der kommer fra blandt andet afspilning af singlen på radio og tv, overdraget nødhjælpsorganisationerne.

Den endelige opgørelse og afregningen på disse indtægter foreligger først i efteråret 2006.

/ritzau/

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden