0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Roskilde Festival er dyr for de sultne

Maden på Roskilde Festival er en dyr fornøjelse. En fransk hotdog koster 25 kroner, mens en bagt kartoffel kan koste op til 40 kroner. »Men overskuddet går til en god sag«, lyder det fra festivalledelsen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Det bliver lige 70 kroner«, siger ekspedienten bag skranken i burgerboden.

»Hva'?«, svarer den unge svensker i køen foran mig. Og spørgsmålet skyldes hverken sprogbarrierer eller akut høreskader efter for meget rockmusik.

Snarere at prisen dækker over en sølle fransk hotdog og en burger. Og selv om burgeren har tilnavnet 'luksus', synes min svenske kø-kollega, at prisen er høj.

»Fan, det var dyrt«, svarer han på skånsk og roder efter flere mønter i lommen.

Dyr Dürüm
Utilfredsheden med priserne på Roskilde Festival er igen i år udbredt blandt gæsterne. For hvis man ikke medbringer mad hjemmefra, kan man hurtigt købe sig fattig.

Et hurtigt pristjek på festivalen byder blandt andet på følgende priser:

  • Kebab-mix: 50 kroner.
  • Dürüm Kebab: 40 kroner.
  • Bagt Kartoffel med fyld: 40 kroner.
  • Smirnoff Ice - 23,5 cl: 35 kroner.
  • Fransk Hotdog m. hjemmelavet grillpølse: 30 kroner. Og sådan kunne vi fortsætte. Billigere end en restaurant Priserne er bestemt af festivalens centrale ledelse. Og her mener man ikke, at priserne er for høje. »Vi vurderer de forskellige varers kvalitet og fastsætter priserne derefter. Du kan købe et vellavet måltid mad for 60-70 kroner. Det kan du altså ikke på en restaurant inde i byen«, siger Lars Orlamundt, der er leder af handelssektionen på Roskilde Festival. Men burde man ikke mene, at priserne i stedet bude ligge nærmere på priserne i en dagligvareforretning end i en restaurant? Mange bor her trods alt i en hel uge - og har i forvejen betalt over 1.200 kr. for billetten.Skal give overskud »Boderne er jo drevet af foreninger, som håber at tjene penge på det. Derfor skal det selvfølgelig give overskud. Og der er da heller ingen af foreningerne, som ikke får overskud. Og så skal man huske på, at boderne på festivalpladsen jo kun har fire dage til at tjene de udgifter ind, som de har til leje af bil, telt og andet udstyr«, siger Lars Orlamundt. Til gengæld har de ikke udgifter til løn, da alle arbejder frivilligt. Synes du selv, 25 kroner for en fransk hotdog er i orden? »Måske ikke. Men man skal huske på, at det er sværere at lave mad på en brakmark end i et køkken af rustfrit stål. Og så går overskuddet jo til en god sag - foreningerne«, siger han.




















Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce