Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bruun Rasmussen undervurderede Sprogøes kunst

Interessen overgik alle forventninger, da Ove Sprogøes kunstsamling blev solgt på auktion. De 46 værker indbragte mere end dobbelt så meget som forventet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Forrygende«.

Sådan beskriver auktionarius Niels Raben fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner publikums købelys ved aftenens auktion af den afdøde skuespiller Ove Sprogøes kunstsamling i auktionshusets afdeling i Bredgade i København.

De 46 værker var vurderet til en hammerslagspris på sammenlagt 600.000 kroner, men facit er, at værkerne blev solgt for mere end 1,2 millioner.

Fransk maleri undervurderet
En af højdespringerne var et maleri af den franske maler René Bertholo, som fik hammerslag på 180.000 kroner mod en vurdering på 20.000 kroner.

Ove Sprogøes personlige yndlingsbillede, som var et maleri af Jan Voss, blev solgt for 90.000 kroner, hvilket var tre gange mere end vurderingen.

Også to malerier af Wiliam Skotte Olsen og et af Anders Kirkegaard gik langt over vurderingen.

Sprogøe havde næse
De høje priser kan ifølge Niels Raben ikke forklares alene som en 'Sprogøe-effekt'.

»Der var mange udenlandske opkøbere imellem, som ikke købte, fordi værkerne havde tilhørt Ove Sprogøe, men på grund af deres kvalitet. Ove Sprogøe købte det, han kunne lide, men han havde en næse for kvalitet. Tiden har vist, at de ting, han købte, er slået an og er blevet penge værd. Det ser ud til, at vi nok har været lidt for beskedne i vores vurdering«, siger Niels Raben, som selv svingede hammeren ved auktionen.

/ritzau/

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden