0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Alt for mange vil vises rundt i Operaen

Interessen for den nye opera på Holmen er så massiv, at man nu må sætte loft over, hvor mange, der kan få en rundvisning. Grænsen er sat ved 40.000 gæster i år.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Stormly Hansen Jespe
Foto: Stormly Hansen Jespe

Max 40.000 får en rundtur i Operaen i år. - Foto: Jesper Stormly Hansen

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Københavnerne står i kø for at kigge Operaen på Dokøen efter i sømmene - alle sømmene.

Det Kgl. Teater har nu standset for lavinen af tilmeldinger til de populære rundvisninger, og det er planlagt for resten af året, at 40.000 yderligere får en rundvisning.

»Og vi kan simpelt hen ikke trække flere igennem«, siger Kresten Schultz Jørgensen, kommunikations- og marketingchef på Det Kgl. Teater.

»Til sammenligning havde Den Sorte Diamant cirka 100.000 besøgende det første år, men det er ekstremt omkostningskrævende. Vi har nyuddannet 30 nye rundvisere, vi skal bemande med vagter og kontrollører, og vi skal flytte prøverne, så det passer med, at folk kan få adgang til bagscenen. Hertil kommer udgifter til overheads, og med i de 200 kr., folk betaler for en rundvisning, giver vi en sandwich og en drink«.

Ikke overskud
Enhedslistens kulturpolitiske ordfører, Per Clausen, har til avisen metroXpress udtalt, at det ville være rimeligt, hvis alle havde adgang til at se Operaen uden at skulle have penge op af lommerne, og det siger han på baggrund af tal, der tilsyneladende viser, at Operaen har en daglig indtægt på op til 20.000 kr. på rundvisningerne.

»Det tyder på, at der er nogen, der ikke kender forskel på omsætning og overskud«, siger Kresten Schultz Jørgensen.

»Det Kgl. Teater har som bekendt ikke overskud på sin drift, det er slet ikke meningen, at vi skal have overskud på driften. Jeg tror da gerne, at vi har en lillebitte fortjeneste på rundvisningerne, men uden at have regnet på det vil jeg sige, at fortjenesten ligger langt, langt, langt under en halvtredser pr. billet. Det er ikke et overskud, vi på nogen måde kalkulerer med«.