0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Julestue med Billy Bob

Marcipan og brune kager var byttet ud med smøger og kolde pilsner da Billy Bob Thornton en sen eftermiddagstime i Cannes gjorde rede for sin rolle som slem julemand i et aldeles amoralsk juleeventyr.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Billy Bob Thornton levede sig 100 % ind i rollen som kriminel og småfuld julemand. Han var således hønefuld, da denne scene blev optaget. - Foto: Angel Scanbox

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Billy Bob Thornton smiler bredt og henviser til 'The Method', mens han river kapslen af endnu en Budweiser. Den tredje mens dette interview har løbet her sidst på eftermiddagen.

Og da kolleger har berettet om, at den 49-årige amerikanske skuespiller allerede var godt i gang med pilsnerne sidst på formiddagen, må det være blevet til nogle stykker, mens Billy Bob Thornton har holdt alternativ julestue på Hotel Majestic denne varme dag i Cannes i maj.

Det drejer sig naturligvis om Billy Bob Thorntons rolle som julemanden Willie i Terry Zwigoffs ekstremt amoralske - nogle vil sige direkte platte - julefilm 'Bad Santa'. Hvor Billy Bob Thornton drikker, bander, horer, stjæler, lyver, prutter, pisser og svindler sig gennem 96 minutters 'julehygge' på amerikansk.

Og mens en 'method actor' må indleve sig totalt i den rolle, vedkommende skal spille på film, så er Billy Bob Thornton her i Cannes 'the method man', der som menneske tager farve efter den rolle, han netop har spillet, og som der skal tales om.

Her er åbenbart ingen fine fornemmelser, så jeg går direkte på og spørger:

Hvorfor hader du julen så meget, at du er nødt til at nedgøre julemanden så vederstyggeligt? Hvordan kan du gøre det mod ham?

»Hold lige dine heste et øjeblik - eller dine rensdyr, om du vil. Jeg hader ikke jul. Jeg elsker jul. Jeg har selv børn på 9 og 10 år, og jul handler for mig om at se dem glæde sig over højtiden og julemanden. Når man har børn omkring sig, er julen altid skøn«, siger Billy Bob Thornton, mens han peger direkte på mig og puster en stor ladning røg fra sin evindelige cigaret i hovedet på mig.

»Og sagen er altså den, at jeg ikke spiller julemanden i 'Bad Santa'. Jeg spiller en kriminel, som udgiver sig for at være julemanden. Det gør en stor forskel. Jeg troede selv på julemanden, indtil jeg var 11 år.

Så var der en eller anden skiderik der fortalte mig, at julemanden ikke fandtes. Jeg nægtede at tro på det, men da han spurgte mig, hvordan jeg troede at julemanden kunne komme fra Sverige til Los Angeles på én aften, kunne jeg godt se, at der var noget galt. Det hang simpelthen ikke sammen. Det var en matematisk umulighed«.

Fuld på job
På spørgsmålet om han har tal på, hvor mange gange han siger fuck i løbet af filmen, svarer Billy Bob Thornton: »Nej, det ved jeg ikke. Men det er uden sammenligning den film, hvor jeg har sagt ordet flest gange. Og jeg kan ikke forestille mig, jeg nogensinde indspiller en film igen, hvor jeg skal sige det lige så ofte«.

»Men jeg kunne identificere mig med rollen, fordi han kommer fra en dårlig baggrund, hvor han intet ejer. Derfor er han heller ikke særlig glad. Og så ser han pludselig en tyk dreng, der dybest set er som ham selv, nemlig en taber, og de to finder en eller anden form for glæde i hinanden. Så på den måde er 'Bad Santa' måske i virkeligheden mere realistisk, end enhver anden julefilm«.

Helt ærlig - var du fuld, mens I indspillede 'Bad Santa'?

»Ham jeg spillede, var fuld hele tiden«, siger Billy Bob Thornton og smiler afværgende. Han tænder endnu en cigaret, tager en dyb indånding, puster ud og siger så: »Ok - det er den eneste gang, jeg har besluttet mig for at drikke, mens jeg arbejdede. Så ja. Der er mange ting