0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kritik af minister for at straffe Pen

Formanden for Dansk Forfatterforening kritiserer kulturminister Brian Mikkelsen, fordi han har fjernet et tilskud på 50.000 kroner til Dansk Pen. Dansk Folkeparti støtter ministerens beslutning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rasmus Baaner
Foto: Rasmus Baaner

Brian Mikkelsen mener PEN har handlet hyklerisk. - Foto: Rasmus Baaner

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Dansk Forfatterforenings formand kritiserer kulturminister Brian Mikkelsen (K) for at have frataget Dansk Pen tilskud fra tipsmidlerne.

»Kulturministeren gavner bestemt ikke ytringsfriheden internationalt ved at straffe den danske organisation, som mest konsekvent og kontinuerligt har været aktiv i den internationale kamp for ytringsfrihed«, siger Knud Vilby til Ritzau.

Han mener, at Dansk Pens internationale arbejde risikerer at blive svækket. Samtidig er han bekymret over, at en minister straffer en organisation for sine holdninger.

Brian M.: Pen er hyklerisk
Brian Mikkelsen har frataget forfatterforeningen Dansk Pen et tilskud på 50.000 kr. fra tipsmidlerne, fordi foreningen ikke ville optage den islamkritiske forfatter og historier Lars Hedegaard.

Han siger til Ritzau, at Dansk Pen har handlet hyklerisk i sagen om Lars Hedegaard, men at han generelt har stor respekt for det arbejde, Dansk Pen udfører.

»Foreninger har ikke ret til at få tilskud«, siger Brian Mikkelsen.

Allerede i januar truede kulturministeren med at fjerne tilskuddet til PEN, fordi han var utilfreds med den redegørelse, som foreningen havde afleveret.

Laver pulje for ytringsfrihed
I stedet afsætter han nu 100.000 kr. af tipsmidlerne, som alle foreninger, der arbejder for ytringsfriheden, skal kunne søge.

»Jeg vil hellere styrke indsatsen for ytringsfriheden generelt. Det er et sørgeligt aktuelt emne, og vi har lavet en pulje, der er dobbelt så stor som det beløb, vi tidligere gav til Pen«, siger ministeren.

Den nye ordning betyder, at Dansk Pen fremover må søge om tipsmidler på lige fod med andre ansøgere.

DF støtter beslutning
Brian Mikkelsen havde på forhånd sikret sig politisk opbakning til sin beslutning om at fjerne Dansk Pens tilskud fra tipsmidlerne hos Dansk Folkeparti, og partiets kulturor