Færøernes kulturpris til Gunnar Hoydal

Prisen, der for nogle år siden blev stiftet af Færøernes landsstyre, er på 150.000 kroner og er Færøernes største.

Kultur

Færøernes kulturpris vil i år blive givet til forfatteren Gunnar Hoydal for hans mangeartede bedrifter inden for kunst og kultur. Prisen, der for nogle år siden blev stiftet af Færøernes landsstyre, er på 150.000 kroner og er Færøernes største.

Prisen overrækkes en færøsk kunstner som tak for en kunstnerisk bedrift, der er på et højt kunstnerisk niveau.

Gunnar Hoydal, der er uddannet arkitekt, har skrevet digte, sange, noveller, essays og romaner. I dansk regi er han kendt for bl.a. at stå bag teksterne til en lang række af sin søsters, sangerinden og skuespilleren Annika Hoydals, sange, men dertil er flere af hans skrevne værker oversat til dansk.

Var i mange år stadsarkitekt
Gunnar Hoydal bestred i mange år stillingen som stadsarkitekt i Tórshavn. I begrundelserne for, at han nu får tildelt Færøernes kulturpris, nævnes også, at han står bag en stor del af bevarelsen af de gamle bygninger i Færøernes hovedstad.

Sidste år gik prisen til den færøske teaterinstruktør Eydun Johannessen, der nu er vendt hjem til Færøerne efter et mangeårigt virke i Danmark som bl.a. rektor for Århus Teaterskole.

Færøernes landsstyre har tillige besluttet at tildele en speciel hædersgave på 75.000 kroner til præsten Axel Tórgard for sit omfattende arbejde med at oversætte klassisk verdenslitteratur til færøsk sprog.

/ritzau/

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce