Foto: DR
Kultur

"Rejseholdet" vandt Danmarks første Emmy

"Rejseholdet" vandt mandag aften amerikansk tid Danmarks første Internationale Emmy Award i kategorien Bedste Dramaserie.

Kultur

"Rejseholdet" vandt i aftes amerikansk tid Danmarks første Internationale Emmy Award i kategorien Bedste Dramaserie. Og holdet bag den danske politiserie er mere end glade, fortæller Danmarks Radios pressekoordinator, Nina Lethin Larsen, fra New York.

»Det er helt fantastisk. Vi tog herover virkelig stolte af bare at være nominerede, og havde vi ikke vundet, havde vi stadig været glade. Så det at vi vinder er jo kronen på værket, og det kom bag på alle sammen«, siger hun til Ritzau.

Alle sprang op
Skuespillerne var repræsenteret af Charlotte Fich, der spiller Rejseholdets leder i serien og Mads Mikkelsen, der spiller den unge betjent Fischer. Inden prisfesten havde skuespillere og tv-ansatte forsøgt at neddæmpe forventningerne.

Prisen i kategorien "Best Drama Series" plejer at gå til England, der har vundet 26 ud af i alt 29 prisuddelinger.

Danskerne sad samlet omkring et stort rundt bord i salen, og da prisuddeleren erklærede Danmark for vinder, sprang alle op ved bordet, fortæller Nina.

Officielt var det producenten, Sven Clausen, og forfatteren, Peter Thorsboe, der var nominerede, og derfor var det også de to, der gik på scenen for at sige tak og modtage statuetter.

Serien om de danske politifolk vandt over nominerede fra Australien, Holland og Storbritannien. Det er første gang, at Danmark har været nomineret til en International Emmy Award.

Julegenudsendelse
Herhjemme fejres kåringen med genudsendelse af to afsnit i dagene mellem jul og nytår.

Til januar begynder optagelserne af to nye afsnit. De bliver på hver halvanden times varighed og sendes i julen 2003.

Politiken.dk

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce