Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

skuddræbt. John Lennon blev for 30 år siden dræbt med skud.
Foto: AP (arkiv)/AP

skuddræbt. John Lennon blev for 30 år siden dræbt med skud.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

John Lennons morder skal blive i fængsel

Morderen får - for sjette gang - afslag på prøveløsladelse.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For sjette gang har manden, der dræbte det tidligere Beatles-medlem John Lennon, fået afslag på sin ansøgning om at blive prøveløsladt.

Det udvalg i New York, der tager stilling til fangers anmodning om prøveløsladelse, begrunder afslaget til Mark Chapman med »den ligegyldighed du udviste for vort samfunds normer og livets hellighed«. Det rapporterer tv-stationen CNN.

LÆS ARTIKEL

En løsladelse af Chapman »vil fortsat være upassende på nuværende tidspunkt og uforeneligt med samfundets velfærd«, lyder det i det skriftlige afslag fra udvalget.

Ifølge avisen New York Daily News har 75 personer skrevet til udvalget for at protestere imod, at Chapman lukkes ud af fængslet. Et af brevene var fra Lennons 77-årige enke, Yoko Ono. Hun sagde i sidste måned, at hun mener, at Chapman fortsat udgør en risiko for hende og de to sønner, hun har sammen med Lennon.

LÆS ARTIKEL

Hendes advokat, Peter Shukat, siger til avisen, at Ono var »yderst tilfreds« med udvalgets afgørelse om at nægte Chapman prøveløsladelse.

Den nu 55-årige Chapman blev idømt mellem 20 års fængsel og livstid for drabet på Lennon, der fandt sted i december 1980.

Chapman har ansøgt om prøveløsladelse hvert andet år siden 2000.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden