Foto: MATHIAS CHRISTENSEN
Kultur

Ingen kunne finde Gustav i Ikeas hent selv-afdeling

En kæmpe flok børn og unge skabte 'flash-mob' gemmeleg i Ikea Gentofte.

Kultur

»Alle dem i hvidt skal findes, og dem i sort er fangere og går herover«, siger Maria Kristensen.

Ikeas marketingschef, Lisbeth Dueholm, har lånt sin megafon til Maria Kristensen, som med den frie hånd peger hen, hvor hun gerne vil have de hundrede fremmødte til at stå i to grupper på parkeringspladsen.

Sammen med gruppens stifter, Mattias Fjellvang, hjælper hun med at få sat gang i facebook-gemmelegen ' Gemmeleg i IKEA Vangede (24. sep 16:30) -godkendt af IKEA'.

LÆS ARTIKEL

Da holdene er delt, iler folk mellem parkerende biler hen til indgangen. Her bliver højttaler til halløjtaler og en professionel speaker-stemme gør opmærksom på, at nu er der altså gemmeleg i Ikea.

Fra klokken 16.45 har folk to minutter til at gemme sig bag tæpper, under senge og inde i de mange garderobeskabe, som Ikea udstiller for sine kunder.

Derefter går jagten i gang.

Ikea-damen er med på spøgen
»Det er mig, der er Ikea-damen«, siger Lisbeth Dueholm, der er marketingschef i Ikea Gentofte. Den glade tone får en tilsvarende glad latter til at brede sig mellem deltagerne.

Lisbeth Dueholm siger til politiken.dk, at gode erfaringer fra Sverige har fået Ikea til at tage positivt imod arrangementet.

LÆS ARTIKEL

På forhånd har hun været i kontakt med Mattias Fjellvang på 15 år, som har startet Facebook-gruppen om gemmeleg. Gruppen havde 1.600 tilmeldte til arrangementet, inden gemmelegen gik i gang.

»Det er en sød og sjov happening, og vi giver gerne plads for de unge mennesker«, siger Lisbeth Dueholm til politiken.dk.

Mattias Fjellvang er fanger
Sekunderet af et par gode venner, flakker Mattias Fjellvangs blik rundt mellem finérmøbler og voksne, der måler køkkener op med øjnene. Han leder efter gemmere.

Han genkender et par skater-sko, der titter frem under en høj køkkenstol i et hjørne.

»Du er fundet, Jonas!« siger Mattias med gensynsglæde i stemmen, mens han hiver Jonas op fra gulvet. Det tilhørende skateboard er der ingen, der siger noget til i dagens anledning.

DOKUMENTATIONGemmeleg i IKEA Vangede (24. sep 16:30) - godkendt af Ikea(eksternt link)

To piger sidder slet skjult ved et spisebord og gemmer sig under et par tæpper. Det udløser befriende kollektiv latter, da tæppefaldet åbenbarer en pige med røde kinder, der er ved at omkomme af grin og varme.

Da de er blevet fundet, løfter de hænderne op på hovedet og går ud. Men samtidig ringer de hurtigt op til bedstevennen eller -veninden.

»Er du blevet fundet?«

Ikea kigger godt efter.
Efter en fornøjelig og vel overstået fangeleg, er der stemning for en omgang til.

Da Mattias Fjellvang med spæd stemme vejrer stemningen for endnu en omgang gem, lyder et samstemmende 'JAAAAAA!', fra de fremmødte, der instinktivt begynder at dele sig op på ny.

Og da alle nu har luret varehusets allerbedste kroge, tager det ikke lang tid for fangerne at lokalisere de hundrede mennesker, som ligger fnisende og venter på at blive fundet.

Hvis de da bliver fundet.

Gustav var en mester-gemmer

For lidt senere kommer 16-årige Gustav prustende ud fra varehuset lidt efter de andre, gennemblødt af sved. Han kigger forvirret rundt efter sine venner.

Han havde gemt sig utroligt godt under nogle puder i hent selv-afdelingen.

Men der var ingen, der fandt ham.

Nu skal han ind og tømme sodavandsautomaten.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce