Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Han har i forvejen lige fået en lille opgave i at finde Kenneth Plummers afløser i DR, men der skal også være tid til Jazz.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Han har i forvejen lige fået en lille opgave i at finde Kenneth Plummers afløser i DR, men der skal også være tid til Jazz.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DR's formand skal lede Jazzhus Montmartre

Michael Christiansen bliver ny bestyrelsesformand i det traditionsrige jazzhus.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er godt et halvt år siden, Jazzhus Montmartre genåbnede i Store Regnegade i København.

Siden har jazzen pumpet derudad næsten som i de gode gamle dage, og nu får huset så endnu en jazzglad kraft i skikkelse af DR's nuværende bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Utrolig glad for Jazz Han sætter sig ifølge en pressemeddelelse fra jazzhuset i formandsstolen for at lægge sin vægt ind i arbejdet med at sikre finansiel styrke for den legedariske kulturinstitution.

Og det glæder han sig til.

»Jeg er utroligt glad for jazz, og synes det er vidunderligt, at København har fået en historisk kulturinstitution som Jazzhus Montmartre tilbage med så højt et kunstnerisk ambitionsniveau. Et unikt sted som Montmartre hører hjemme i en hovedstad med format, og jeg har derfor påtaget mig at være formand i fondsbestyrelsen og ankerperson i arbejdet med at sikre Montmartres eksistens på længere sigt, siger Michael Christiansen.

De danske jazz'eres skole
Jazzhus Montmartre blev genåbnet af jazzpianisten Niels Lan Doky og iværksætteren Rune Bech i maj efter 34 års dvale.

Jazzhus Montmartre udviklede sig fra 1959 til 1976 til et af verdens absolutte kraftcentre inden for jazzen.

Faktisk var stedet så populært, at flere af tidens største jazznavne flyttede til København, blandt andre Dexter Gordon, Ben Webster og Kenny Drew.

Deres tilstedeværelse inspirerede og udviklede siden en hel generation af danske jazzmusikere i Store Regnegade, blandt andre Niels Henning Ørsted Pedersen, Alex Riel og Palle Mikkelborg, der trådte deres musikalske barnesko i Montmartre.

Christiansen skal finde sponsorerne

Siden genåbningen har det genfødte jazzmekka måttet døje med flere klager fra naboer over larmen fra koncerterne, men gæster har der været nok af - omkring 10.000 siden maj.

Billetindtægter gør det dog ikke alene.

LÆS ANMELDELSE

Der skal hentes omkring 3 millioner kroner i støtte årligt for at det kan løbe rundt, og det er blandt andet det, Michael Christiansen skal bruges til, fortæller Rune Bech.

»Vi er meget taknemmelige for, at publikum og musikere har taget så godt imod Montmartre, men selv med fulde huse og en stab ulønnede frivillige, skal der hentes støtte ind fra fonde, sponsorer og donorer for at man kan opretholde et højt kunstnerisk niveau i fremtiden. Fra sine mange år som direktør for Det kongelige Teater har Michael Christiansen stor erfaring i at sikre støtte til kultur med ambitioner, og derfor er vi utroligt glade for, at han har påtaget sig hvervet som Montmartres bestyrelsesformand«, siger Rune Bech.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden