Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN (arkiv)
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Turist. Byen vrimler med folk med mavetasker, kameraer og kort i disse uger.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjælp en stakkels turist i København

Guerilla Guiding Copenhagen hjælper forvirrede turister i København.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Guerilla Guiding Copenhagen er et nyt koncept, der opfordrer alle københavnere til at dele ud af deres yndlingstips og guide hjælpeløseturister rundt i byen, når de står helt fortabte ved et af Christian IV's monumenter med proppede mavetasker, flakkende blikke og næsen nede i et kort.

LÆS OGSÅ

Åbenhed og imødekommenehed
»Der render jo myriader af forvildede turister og andre rejsende rundt i København. Desværre har vi danskere nogle gange en tendens til at være lidt lukkede, og så går vi hellere videre i stedet for lige at spørge, om man har brug for hjælp«, siger idémanden, Anton Greiffenberg.

»Jeg tror, at der er rigtig mange danskere, der på det seneste er kede af, at Danmark internationalt har fået ry for at være lukket og bange for input udefra. Guerilla Guiding er et lille og naivt, men konstruktivt forsøg på at vise åbenhed og imødekommenhed«, siger han.

LÆS OGSÅ

Det eneste, det kræver for at være med, er at hjælpe en rejsende med en nogenlunde nøjagtig retningsanvisning eller tage et billede foran Rundetaarn. Bagefter kan man dele sin oplevelse på fænomenets facebookside, hvor københavnere og turister også kan udveksle erfaringer om byens tilbud.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden