Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gadekamp. Roms politi blev udsat for voldsomme angreb fra flere af demonstranterne. Tredive betjente menes kvæstet.
Foto: GREGORIO BORGIA/AP

Gadekamp. Roms politi blev udsat for voldsomme angreb fra flere af demonstranterne. Tredive betjente menes kvæstet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rom lukker alle sine museer efter voldsomme gadekampe

Demonstranter har hærget Italiens hovedstad dagen igennem.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roms borgmester, Gianni Alemanno, har beordret alle byens offentlige museer lukket af sikkerhedshensyn.

Det sker i kølvandet på dagens voldsomme uroligheder i forbindelse med de såkaldte 'Occupy Wall Street'-demonstrationer.

I over 900 byer verden over demonstrerer store menneskemængder mod, hvad de opfatter som bankernes grådighed og politikernes uduelighed.

LÆS ARTIKEL

I Rom deltog titusinder i den formentlig største af alle demonstrationerne.

Men den ellers ret fredelige manifestation udartede til voldsomme kampe mellem politi og demonstranter, som gik til angreb på offentlige bygninger, knuste ruder og satte biler i brand.

Mindst to demonstranter meldes såret, og én oplyses at være i kritisk tilstand. Mindst 30 betjente er kvæstet under optøjerne, hvor maskerede demonstranter angreb politiet i San Giovanni-området med sten, flasker og køller.

LÆS ARTIKEL

Nogle af de mere fredelige demonstranter søgte tilflugt på trapperne til Sankt Johannes Basilikaen, en af de største kirker i Rom og pave Benedikts basilika i hans egenskab af Roms biskop.

De, der virkeligt er indignerede, er Roms borgere

Efterhånden som uroen tog til, flød det med sten, flasker og væltede skraldespande i det centrale Rom. Brandbiler kørte rundt i byen for at slukke de mange brande.

Museerne lukket

Flere af de fredeligt indstillede demonstranter havde sammenstød med de militante uromagere, og i visse tilfælde overdrog de dem ifølge Reuters til politiet.

Urolighederne har varet ved hele lørdagen, og det førte til, at borgmesteren tog det usædvanlige skridt at lukke alle den ældgamle kulturbys berømte museer.

I Italien har politikere tværs over det politiske spektrum straks fordømt volden.

»Uacceptabel vold og ødelæggelse foregår lige nu i Roms gader«, siger Pierluigi Bersani, lederen af det største oppositionsparti, Det Demokratiske Parti.

»De, der udfører, hvad der er intet mindre end byguerillakrig, skader sagen for de mennesker rundt omkring i verden, der forsøger frit at give udtryk for deres utilfredshed med verdens økonomiske situation«, tilføjede Bersani.

Borgmester Gianni Alemanno, som havde noteret sig, at demonstranterne kaldte sig selv for »de indignerede«, har denne kommentar:

»De, der virkeligt er indignerede, er Roms borgere«.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden