Rutine. Ulla Østergaard har i lighed med sin mand stor erfaring fra den politiske verden. For eksempel var hun pressemedarbejder for Ny Alliance under valgkampen i 2007.
Foto: Thomas Borberg (arkivfoto)

Rutine. Ulla Østergaard har i lighed med sin mand stor erfaring fra den politiske verden. For eksempel var hun pressemedarbejder for Ny Alliance under valgkampen i 2007.

Kultur

TV 2-chef træder et skridt tilbage efter Troels Lund-sag

Ulla Østergaard er gift med spindoktor Peter Arnfeldt og er derfor for tæt på den verserende sag.

Kultur

For minimum tredje gang i sin tid på TV 2 skal redaktionschef Ulla Østergaard nu træde i baggrunden på grund af sin personlige tilknytning til VK-regeringen.

Sagen om tidligere spindoktor Peter Arnfeldt og hans påståede forsøg på groft magtmisbrug buldrer derudad. Og i den situation duer det ikke for tv-stationen, at Ulla Østergaard er med til at koordinere den politiske dækning.

Ulla Østergaard er nemlig gift med Peter Arnfeldt. Og efter at der i fredags blev nedsat en undersøgelseskommission, hvor Peter Arnfeldts rolle specifikt skal undersøges, besluttede TV 2 at fjerne Ulla Østergaard fra redaktørrollen på programmerne ’Mogensen og Kristiansen’ og ’Tirsdagsanalysen’ med samme to kommentatorer.

»Ulla og jeg har sammen besluttet, at hun ikke skal have ansvaret for noget, der kan lappe ind over dækningen af den sag. Og det laver vi ikke om på, før disse ting er afklaret – enten ved at undersøgelsen er afsluttet, eller Peter Arnfeldts rolle er klarlagt.«, siger kanalchef på TV 2 News, Mikkel Hertz, til politiken.dk.

LÆS OGSÅ

Ulla Østergaard har ikke længere noget med den daglige politiske dækning at gøre. Derfor er det kun magasinprogrammerne, der skal have sig en ny redaktør. Hun fortsætter dog som redaktør for udenrigsmagasinet 'Ellemann og Lykketoft'.

Har TV 2 et problem?
Gennem den seneste uge er der i flere omgange rejst alvorlige anklager mod Peter Arnfeldt, som ifølge kritikere har forsøgt at påvirke udfaldet af Helle Thorning-Schmidts skattesag, ligesom han angiveligt har tilbudt at videregive hendes personlige oplysninger til Ekstra Bladet.

Med så hårde anklager mod eks-spindoktoren kunne hans kone umuligt sidde som central figur på politiske TV 2-programmer, mener Mikkel Hertz.

»Ullas mand bliver specifikt nævnt som en af de personer, hvis rolle skal undersøges i skattesagen. Og så kommer det selvfølgelig for tæt på. Derfor har vi taget den beslutning – både af hensyn til TV 2 News og til Ulla Østergaard selv«, siger Mikkel Hertz.

Har TV 2 ikke et problem, når I har en redaktør, der er så tæt på den tidligere regering?

»Jamen, vi står med et aktuelt problem, og den mener jeg, at vi håndterer på den rigtige måde«.

ANALYSE

Det er så tredje gang, at Ulla Østergaards rolle skal ændres i forbindelse med den aktuelle politiske situation. Hvad fortæller det dig?

»Jeg mener ikke, man kan sammenligne en situation, hvor nogen forsøger at så tvivl om Ullas journalistiske integritet på baggrund af, hvad hun har lavet for fem eller ti år siden – og så en situation, hvor hendes mand nu nævnes specifikt i forbindelse med en kommissionsundersøgelse«.

Omdiskuteret TV 2-chef

Ulla Østergaard og hendes tilknytning til VK-regeringen har tidligere været i pressens søgelys.

Hun stod også for skud, da TV 2 i oktober 2010 valgte at slette et klip med en vred Lars Løkke Rasmussen, der overfuser en journalist på en parkeringsplads. Klippet skulle være brugt i Nyhederne til at illustrere, hvor presset Løkke var over overbetaling af privathospitaler. Det blev det altså ikke.

LÆS OGSÅ

Også under sidste efterårs mange politiske tv-dueller mellem de politiske hovedaktører kom Ulla Østergaard i fokus.

Fra 2001 til 2006 var hun spindoktor for Lars Løkke Rasmussen, der dengang var sundheds- og indenrigsminister, og derfor kunne hun ikke fungere som redaktør på en tv-duel om privathospitaler mellem Løkke og SF-formand Villy Søvndal.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden