Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pause. Cat Stevens aka. Yusuf Islam tog sig en pause på 36 år.
Foto: BOB EDME/AP

Pause. Cat Stevens aka. Yusuf Islam tog sig en pause på 36 år.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Top 10: Stjerner der trækker sig på toppen

Adele er ikke den eneste stjerne, der har meldt stop, mens legen er rigtig god.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Megahittet Adele har bekendtgjort, at hun lige tager fire-fem års pause for at pleje sit parforhold og måske rode lidt i sin have.

LÆS ARTIKEL

Eller vil hun?

LÆS ARTIKEL

Under alle omstændigheder har mange stjerner på et tidspunkt været (lidt for) åbenmundede om deres fremtid.

Politiken.dk har samlet 10 store navne, der holdt en pause eller måske endda bekendtgjorde et decideret karrierestop.

1. Karl Ove Knausgaard
Det ryddede avisforsider i norge, da den ombejlede norske forfatter sluttede sit mammutværk 'Min Kamp' af med sætningen:

»Om nogle få minutter vil jeg rejse mig fra skrivebordet, gå ud på gaden, ta’ mig en kaffe og nyde – virkelig nyde at jeg ikke længere er forfatter«.

LÆS ARTIKEL

I et radiointerview efterfølgende sagde han, at han fremover ville udgive andres bøger og ikke længere være en offentlig person, mens hans forlag så meldingen om skrivestop som »et romanudsagn«.

LÆS ARTIKEL

2. Joaquin Phoenix
»Jeg gider ikke mere«, lød det i 2008 fra skuespilleren, der ellers havde slået sit navn godt og grundigt fast på filmhimmelen med roste roller i 'Walk the Line' og 'Gladiator'.

LÆS ARTIKEL

Som 34-årig erklærede, at han i stedet ville kaste sig over musik.

Det viste sig dog at være et gennemført bluffnummer. Meldingen om karriereskiftet var nemlig startskuddet til mockumentary-filmen 'I'm Still Here', hvori Phoenix blandt andet misbruger sine assistenter, bestiller ludere over nettet, bliver buhet ud af scenen, kaster op for åbent kamera og sniffer kokain af en groupies bryster.

LÆS ARTIKEL

LÆS ANEMELDELSE

Joaquin Phoenix kan snart opleves i filmen 'The Master' og er netop nu i gang med at indspille hele to nye film.

3. Kidd
Komet-karrieren overvældede Nørrebro-rapperen i en grad, så han i januar meldte, at han havde fået nok.

I talkshowet Clement Søndag på DR 1 sagde han: »Kidd-projektet er færdigt. Det er slut. Det startede som en leg for at drille den etablerede musikbranche. Men ligegyldigheden bag projektet kan jeg ikke længere. Jeg kan ikke stå ved det som menneske«.

LÆS ARTIKEL

Men, men, men. Helt død er Kidd ikke. De planlagte koncerter på blandt andet Train og Vega gennemføres.

»Han kommer til at spille mange nye numre, ved jeg, og han kommer også til at spille festivaler til sommer«, siger hans booker, Anton Voss.

Og ja: Kidd blev for nylig offentliggjort som et af navnene på plakaten for Skanderborg Festival.

LÆS ARTIKEL

4. Björn Borg
Tennissportens første rockstjerne og den første til at vinde over en million dollars på en sæson: Björn Borg er i manges øjne verdens største tennisstjerne nogensinde.

Ikke desto mindre meddelte han som blot 26-årig i 1983, at nu stoppede han sin karriere. Hans sult efter sejre var ikke så stor længere. Ikke desto mindre gjorde han comeback i de tidligere 90'ere.

Han trodsede den udvikling, der var sket i mellemtiden og insisterede på at spille med en træketjser. Uden succes. Til gengæld er hans tøjmærke i eget navn blevet gigantisk.

5. Cat Stevens
Den engelske sangersangskriver Cat Stevens solgte i de tidlige halvfjerdsere millioner af plader. Ikke mindst takket være sit største hit 'Father and Son'.

I 1976 havde han hvad man mildt sagt kan kalde en livsforandrende oplevelse. Da han under en svømmetur i havet ved Malibu var tæt på at drukne, svor han at vie sit liv til Gud, hvis han overlevede. Året efter konverterede han til Islam og skiftede navn til Yusuf Islam og i 1979 bortauktionerede han sine guitarer til fordel for velgørenhed.

I 2006 vendte han tilbage med pladen 'An Other Cup'. Nu under navnet Yusuf. I 2009 gav han sin første koncert i 34 år.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

6. Lance Armstrong
De franske aviser omtalte ham ironisk som 'Man on the Moon' som en satirisk hentydning til ikke bare hans efternavn men bestemt også hans overjordiske bedrifter.

Syv gange i træk vandt han Le tour de France, og da han i 2005 havde slået Miguel Indurains legendariske rekord på fem sejre, kunne han lige så godt trække sig.

I 2009 vendte han dog tilbage til cykling for to år senere at vende tilbage til sin gamle kærlighed, triathlon.

LÆS ARTIKEL

7. Connie Hedegaard
Connie Hedegaard var ikke engang 30 år, da hun i 1989 blev politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti efter kun fem år på 'borgen'. Men året efter trak hun sig pludselig ud af politik og helligede sig i stedet en journalistisk karriere, blandt andet som chef for Radioavisen.

I 2004 vendte hun tilbage til politik, da statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tilbød hende posten som miljøminister.

8. Brad Pitt
Hollywood-stjernen proklamerede i november: »Mine dage som skuespiller er talte«.

Den 47-årige Pitt vil ikke længere spille hverken drama, komedie eller hovedroller i Cannes-vindende film. I stedet vil han være filproducent. Men først om tre år, når han bliver 50. Han regner også - sammen med med partneren Angelina Jolie - at få tid til at udvide børneflokken på seks med endnu et par stykker.

LÆS ARTIKEL

9. Bitterfissen
Blogfænomenet begyndte i sommers at angribe en række danske debattører med skældsord som ’meningsfisser’ og ’klynkekusser’ og fik et fast følge med tusinder af månedlige klik.

LÆS ARTIKEL

Hun præsenterede sig som enlig mor med fire børn og et massivt forbrug af Fernet Branca. Og selv om mange har lagt masser af kræfter i at afsløre hendes/hans sande identitet og kommet med sandsynlige bud, er de ikke blevet bekræftede.

I denne uge meldte Bitterfissen, at det nu er slut med udgydelserne:

Under overskriften 'Tak for nu' skrev hun: »Jeg skrider saftsusemig. So long (En so får lange orgasmer), Kvaboddere! Kan I have det ad helvede til. Bitreste hilsner, Bethany«.

LÆS ARTIKEL

I går postede hun dog nyt på bloggen. Under overskriften 'Jagten på Bethanys hukommelse - Del 1' kunne læsere undre sig over et nærbillede af et dørhåndtag.

LÆS BLOGBitterfissen Bethany ( eksternt link)

10.Casper Christensen

Det blev - muligvis - Danmarkshistoriens korteste kendis-pension, da komikeren og tv-værten Casper Christensen i 2009 bød sit adios til tv-branchen med annonceringen, at han var færdig med at lave sjov på skærmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det skete efter comedystjernens flirt med quizshowet 'Deal or no Deal'. Casper Christensen følte sig udbrændt og fortrød, at han havde takket ja til tjansen:

»Op i røven med, om kreditten og respekten på gaden for min person forsvinder. Men når man tager sådan et værtsjob på tv, mister man fokus på at være sjov. Jeg synes, at jeg er en god tv-vært - en god håndværker. Men tag et program som Deal/No Deal. Det er eddermame ikke sjovt!«, sagde han til B.T.

Kun ganske få måneder efter Christensens selvannoncerede brud med tv kunne TV2 udsende en pressemeddelelse om, at Danmarks ukronede komikkonge vendte tilbage til skærmen med sit eget one-man-talkshow Aloha!

INTERVIEW

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden