Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Isuddeling. Græstørv, stangtennis, strandstole og gratis is fik lokket en god flok til Gammel Torv.
Foto: Emma Oehlenschläger

Isuddeling. Græstørv, stangtennis, strandstole og gratis is fik lokket en god flok til Gammel Torv.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vejrguderne forkæler gratis is-arrangement

Både børnefamilier og tømmermændsramte smovsede gratis is på Gammel Torv.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Fuck hvor er de nederen, de der drenge, der bare står og stopper is i tasken!«, siger 21-årige Laura Ringo, da hun får presset sig igennem flokken af issultne danskere med sin gratis vaffelis.

Med en ualmindelig flot forårsdag som kulisse, har Frisko og 7-Eleven haft held til at lokke en god flok forbi Gammel Torv i indre København.

LÆS OGSÅ

Her deler de to virksomheder gratis is ud for at markere overgangen til sommertid. En samlende kulturel-kommerciel begivenhed, der af åbenlyse årsager også har fået politiken.dk på gaden.

Det lykkes dog ikke de ishamstrende teenagedrenge at få fat i alle 65.000 isprøver på vaffelisen Cornetto Enigma, pindisen Magnum Infinity og børneisen Calippo Shots, der fra klokken 12 blev delt ud foran 194 7-Eleven butikker landet over.

Isuddeling iført handsker
»Det er sommer, det er sol, og det er sønda' Alle hjerter er så glade og fri. Smilet frem - det bli'r dit ansigt jo så kønt a' Alle fugle kan en glad melodi«


, gjalder en ihærdig boomblaster ud over de fremmødte.

Imens står to unge fyre i stråhat og solbriller på taget af en Frisko-isbil og kaster is ud over udstrakte hænder og forventningsfulde ansigter i alle aldre. For ikke at fryse fingrene i den endnu spæde varme er de iført havehandsker med gummidutter.

De første par minutter er der tæt af folk foran isbilen, derefter sidder de spredt i solen. Det er som om isene smørrer alles tungebånd, stemningen bliver løssluppen og luften fuld af snak.

Foran 7-Eleven butikken på hjørnet af Gammel Torv er der i dagens anledning lavet en lille plæne af ægte græstørv. Der er parasoller, strandstole, stangtennis og et soppebassin med badebolde. Desværre ligger det lille område i den eneste skyggeplads på det store torv.

I et par strandstole sidder to unge mænd, der ligner nogle, der stadig er i byen. Med en smøg i den ene hånd, en is i den anden og en dåsebajer mellem benene nyder de forårsdagen side om side med bedstemødre, par og unge drenge, der er kommet kørende til på løbehjul.

»Normalt er pindis så dyre«

Laura Ringo sidder med to veninder på kanten af Caritas-springvandet. De har snakket om at tage forbi isarrangementet i et stykke tid. Nu er de glade for, at de kom af sted.

»Det er årets første udendørsis. Det føles bare rigtig, rigtig skønt«, siger Mette Jensen med hele hovedet fuldt af forårssol og is.

Den tredje af pigerne, Astrid Bro Christensen, synes især, det er skønt, at isen er gratis.

»Jeg er ikke typen, der normalt køber pindis. De er så dyre. Så det er dejligt, de er gratis i dag«, siger hun, og får opbakning af Mette Jensen:

»Ja, vi havde nok ikke spist de her is, hvis de ikke havde været gratis«, siger hun, inden Laura Ringo igen går i gang med at brokke sig over de drenge, der har hamstret.

»Vi forsøger kun at dele én ud til hver, men hvis man er ihærdig kan man godt få flere, og jeg tror bestemt, at der er nok til alle«, siger categori manager hos Frisko, Henrik Funder.

Han vil ikke oplyse, hvor mange isprøver det har krævet at bestikke vejrguderne til at pryde arrangementet med blå himmel og høj sol.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden