BIG er ved at tegne centralasiens første CO2-neutrale ø i Aserbajdsjan

BIG er ved at tegne centralasiens første CO2-neutrale ø i Aserbajdsjan

Kultur

Stort Dansk arkitektur-komet bliver til udstilling

Den kontroversielle tegnestue BIG bliver sat under lup på Dansk Arkitektur Center

Kultur

Trods sin relativt beskedne størrelse på 60 arkitekter formår tegnestuen BIG på Nørrebro igen og igen at fylde mest i bybilledet og den offentlige debat.

Med den kontroversielle karrierekomet Bjarke Ingels ved roret har arkitektvirksomheden stået for nogle af de mest nyskabende og mest debatterede byggerier under de senere års opsving i dansk byggeri og arkitektur.

VM Husene i Ørestad, Havnebadet på Islands Brygge og det voldsomt debatterede forslag til Ritts boliger på Kløvermarken er nogle af tegnestuens mest kendte aftryk sammen med terassehavekomplekset ’VM Bjerget’, der i efteråret blev kåret til verdens bedste boligbyggeri på World Architecture Festival i Barcelona.

CO2-neutral ø i Aserbajdsjan

BIG er også ved at tegne centralasiens første CO2-neutrale ø i Aserbajdsjan, og vandt sidste år konkurrencen om at bygge den danske pavillon til EXPO 2010 i Shanghai, hvor Bjarke Ingels – traditionen tro – allerede har provokeret med sit ønske om at flytte Den Lille Havfrue til den kinesiske storby.

Nu stiller Dansk Arkitektur Center skarpt på den lille tegnestue med de store visioner med en stor udstilling i stort tegneserieformat tilsat 18 film og 30 oplyste modeller, der til sammen fører publikum gennem byggeriernes evolutionsproces.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce