dømt. De tre medlemmer af det russiske punkband Pussy Riot er i dag blevet kendt skyldige i hooliganisme.
Foto: Misha Japaridze/AP

dømt. De tre medlemmer af det russiske punkband Pussy Riot er i dag blevet kendt skyldige i hooliganisme.

Kultur

Pussy Riot-medlemmer kendt skyldige

Tre punkband-medlemmer dømt for at ville frelse Rusland for Putin.

Kultur

Tre kvindelige medlemmer af det russiske punkband Pussy Riot er ved en domstol i Moskva kendt skyldige i hooliganisme, der er motiveret af religiøst had.

Det skriver Reuters.

Sagen har trukket overskrifter internationalt, fordi den af mange ses som et eksempel på Ruslands intolerance over for systemets politiske modstandere.

SE BILLEDER

De tre kvinder i punkgruppen - Maria Aljokhina, 24, Nadesjda Tolokonnikova, 22, og Jekaterina Samutsevitj, 29 - har siddet varetægtsfængslet siden marts, efter at de 21. februar trængte ind i Frelserkirken i Moskva. På det tidspunkt var præsidentvalgkampen i fuld gang i Rusland. Iført ansigtsmasker og farverige gevandter fremførte kvinderne en alternativ 'punkbøn', hvor de blandt andet bad Jomfru Maria om at frelse Rusland fra Vladimir Putin.

Støtte fra popstjerner og politikere

Flere internationale popstjerner som Paul McCartney, Madonna og Bjørk har offentligt tilkendegivet deres støtte til bandet, ligesom det amerikanske udenrigsministerium og en stribe menneskerettighedsgrupper har protesteret over for de russiske myndigheder.

I mindst 60 byer verden over er der planlagt aktioner i forbindelse med dagens domfældelse.

Domstolen i Moskva har endnu ikke meddelt, hvad straffen bliver for de tre aktivistkvinder. Anklageren har krævet tre års fængsel, men kvinderne risikerer helt op til syv års fængsel.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden