Byudvikling. Den lange strækning i Ørestad City skal have mere stemning og liv. Det skal en række nue intiativer sætte gang i.
Foto: Kontraframe

Byudvikling. Den lange strækning i Ørestad City skal have mere stemning og liv. Det skal en række nue intiativer sætte gang i.

Kultur

Ørestad søger inspiration på Nørrebro

Nye tiltag skal give mere liv langs den unge bys kanalstrækning

Kultur

Vinden suser langs facaderne, metrotoget glider forbi på en højbane, og beboerne går med hastige skridt hen ad Ørestad Boulevard.

Her er en cafe og en tøjbutik, virksomheder og skoler. Men ikke ligefrem en fortættet bystemning. Nu skal det være anderledes.

Derfor sætter By & Havn nu gang i en proces, der skal omdanne den 1350 meter lange strækning, der i daglig tale blot kaldes 'sivegaden', til et levende byrum, hvor man har lyst til at sætte farten ned og måske endda gøre et ophold.

Idéer fra beboere og Nørrebro »Det er her, der begynder at komme liv, men der skal noget til, før der kommer sjæl og intimitet«, forklarer Rikke Faaborg, udviklingschef i By & Havn.

Det er forudsætningen for, at gaden kan blive et bycentrum, der giver Ørestad identitet.

LÆS ARTIIKEL

LÆS

Derfor skal der nu prøves en række tiltag af, som kan bidrage til den ønskede transformation fra gennemgangsareal til opholds- og mødested.

I første omgang indkalder By & Havn til en workshop for at få beboernes idéer og ønsker. Og her skal to arkitekter, der har været med til at give Nørrebros Jægersborggade et løft, komme og give inspiration.

På Jærgersborggade har man nemlig helt bevidst og med succes fået ændret gadens udtryk fra at være en hård, kriminel og nedslidt sidegade til Jagtvej til i dag (også) at være en hip og myldrende cafe- og shoppinggade. Ét af mange midler har været kunstprojektet 'Gaden finder vej', og det er værd at lade sig inspirere af, mener udviklingschefen i By & Havn.

LÆS

»Ørestad City er et andet sted med andre mennesker, men vi kan godt blive inspirerede af, hvordan man via kunstprojekter kan få folk til at bruge byrummet på en ny måde«, siger Rikke Faaborg.

Blomster og bådrace

Præcist hvilke midlertidige aktiviteter, der lanceres hen over sommeren, afhænger dog af beboernes ønsker.

LÆS ARTIKEL

LÆS ARTIKEL

Selv forestiller udviklingschefen, at det kan blive aktuelt med opsætning af blomsterkummer og siddemøbler, bådrace med fjernstyrede modeller på kanalen, en tømmerflåde, et lyskunstprojekt og en skaterampe under metro-højbanen.

By & Havn inviterer desuden til en åben arkitektkonkurrence fra 27. april, hvor alle er velkomne til at bidrage med forslag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden