Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ERIK GLEIE (arkiv)
Foto: ERIK GLEIE (arkiv)

Idyl. Folk i udlandet forstår sjældent helt konceptet omkring Danmarks små kolonihaver. Et sommerhus i byen giver bare ikke umiddelbart mening, så det er bestemt værd at hive turisterne med en tur i kolonihaveland. Som eksempelvis her i en af Kløvermarkens mange små paradishaver. Her er vi i 1953, men de eksisterer stadig i bedste velgående.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Husk Assistensen, Flyvergrillen og kolonihaverne!

IByens læsere kan sagtens finde på andet til turisterne end havfrue og Tivoli.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København er en havnerundfart-by.

Det kunne man sidste uge læse i Urban, der havde spurgt Gallup om, hvad danskerne vil foreslå turister at opleve i hovedstaden.

Havnerundfarten scorede højest, mens klassikerne som Tivoli, Strøget, og Christiania fulgte lige efter.

Det fik iByen til at udspørge vores velbevandrede læsere om, hvilke guldsteder hovedstaden ellers kan byde på, og der er tikket en hel del gode bud ind over weekenden.

LÆS OGSÅ

Og baseret på denne lille rundspørge må læsernes største fællesnævner siges at være Nørrebro.

Nogle skriver bare sådan helt generelt, at bydelen byder på de mest alsidige oplevelser, mens andre som eksempelvis Rune disker op med et par detaljer:

»Mad (Div.) og kaffe (Coffee Collective) i Jægersborggade. Afslapning, grill og bold i Nørrebroparken. Gå tur fra Nørreport st. til Nørrebro Station via Nørrebrogade. Shopping og Øl Baren i Elmegade. Den nye skatepark i Fælledparken. Havnebadene.. Whats not to like..«.

Rune nævner ikke noget om Assistens Kirkegård, men det er der mange andre, der gør.

Eksempelvis Suzanne Rasmussen:

»Assistens Kirkegård, ikke kun pga de kendte døde (H.C. Andersen, Søren Kirkegaard, Niels Bohr) men dens skønhed og stemning«.

Stedtips en masse

Udover Nørrebros diverse skønne pletter kaster læserne om sig med seværdige steder i København, og lad os bare løbe et udpluk igennem i punktform til inspiration til såvel turister som nye københavnere.

  • Lea Thomsen: »Jeg synes helt klart Vor Frelser kirke er besøget værd. Kirken har det smukkeste orgel, og det er en fantastisk oplevelse at mærke svimmelhed og suset i maven oppe i kirketårnet, der har udsigt over hele byen«.
  • Maria Moreira: »Gode alternativer kan være: Frederiksberg Have hele året, kolonihavernes meget speciel stemning om sommeren...«.
  • Dina: »Carlsberg. Historie, interessant arkitektur, Jacobsens gamle have, krativitet og skøre påfund - og så kan turen jo afsluttes med ølsmagning. Kan varmt anbefales«.
  • Helle Bovien: »Københavns grønne oaser. Fra Nørreport gennem Botanisk Have, over Statens Museum for Kunst, have og museum, videre til Kongens Have, gode restauranter alle tre steder, eller man kan spise i det grønne. Det lille marionetteater i Kongens Have er et must. Fra Østerport via Kastellet og Langelinie forbi Amalienborg og ned til Nyhavn, en tur med havnebusserne. Valbyparken og temahaverne er en perle«.
  • Claus: »Fiskerihavnen i Sydhavnen. Her summer det stadig af liv, som var det for 50 år siden. Der er stadig mange fiskere og små kuttere. Det er et selvbyggersamfund, hvor skurene ligger tæt og skaber små spændende gyder. Det er et mini Christania med havn«.
  • Søren Christensen: »Hvis man har alderen og interessen, kunne Kødbyen på Vesterbro absolut være et besøg værd. Bygningerne er jo ikke ligefrem smukke, men til gengæld kan man opleve det kreative miljø. Ellers ville indre Nørrebro være et oplagt sted at tilbringe dagen, der er hvert fald lidt til enhver smag«.
  • David: »Området mellem Nørreport og Rådhuspladsen, eksempelvis Studiestræde, Vestergade og Larsbjørnsstræde, er bestemt hyggelige og byder også på en smule alternative caféer og butikker«.
  • Josm: »Turisterne kunne jo tage metroen til vestamager, gå ud af granatvej til fugletårnet.En noget anderledes del af københavn«..
  • Carl: »Flyvergrillen«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden