Nok. Jim Lyngvild er persona non grata i Copenhagen Pride-miljøet efter en tilstræbt spøgefuld udtalelse om, at tattoveringsforskrækkede mennesker er »små bøssekarle«.
Foto: Daniel Hjorth (arkiv)

Nok. Jim Lyngvild er persona non grata i Copenhagen Pride-miljøet efter en tilstræbt spøgefuld udtalelse om, at tattoveringsforskrækkede mennesker er »små bøssekarle«.

Kultur

Homofejden fortsætter: Jim Lyngvild fyret som Mr. Gay-dommer

Modeeksperten gløder af raseri over Copenhagen Prides bestyrelse.

Kultur

»NU STOPPER DET KRAFTSPARKEME!!!!«

Sådan indleder modeeksperten og tv-personligheden Jim Lyngvild en opdatering på Facebook efter seneste udvikling i fejden mellem ham og Copenhagen Pride.

Lyngvild skulle have været vært ved Priden, men efter en uheldig udtalelse i et interview med Ekstra Bladet, der stødte flere i homomiljøet, afbrød Lyngvild og Priden samarbejdet - efter mere eller mindre gensidig overenskomst.

LÆS ARTIKEL

Den kendte modekommentator skulle dog stadig have været involveret i parade-aktiviteterne som dommer i Mr. Gay, men nu er også den tjans taget fra ham. Angiveligt efter stærkt pres fra Copenhagen Prides bestyrelse:

»Mr. Gay-arrangørerne er mod vor egen vilje, nødt til at udelukke dig som dommer til Mr.Gay.dk 2013. Det er alene Pridens beslutning, og da vi låner scenen af dem er vi nødsaget til at tage beslutning til efterretning, da vi ellers ville være nødsaget til at aflyse Mr.Gay.dk 2013, og det ville være synd for de ni deltagere«, hedder det i en mail fra Mr. Gay-arrangørerne til Jim Lyngvild.

Copenhagen Prides pressechef Mia Lynge Andersen meddeler her til formiddag, at bestyrelsen er gået i samråd og formentlig har en officiel udmelding om sagen klar inden for et par timer.

»Den kommer ud på vores digitale platforme, og du skal nok ikke forvente, at vi har yderligere kommentarer end den. Det er ikke af ond vilje, men vi har rigtig meget om ørerne lige nu«, siger hun til ibyen.dk.

'De er ude efter mig som person'
Mr. Gay er en konkurrence, der kører under Copenhagen Pride, men som en selvstændig event, arrangeret af homomagasinet Out & About.

Derfor raser Jim Lyngvild over, at Pride-bestyrelsen blander sig i Mr. Gays aktiviteter. Lyngvild skriver (versalerne er hans egne):

»Jeg HAVDE besluttet at begrave stridighederne med Homoparaden, men NU GÅR PRIDEN SGU FOR VIDT!!!«

»Jeg skulle - ud over at være vært til den store paradedag, have været dommer ved mister Gay i år (Som INTET har med Priden at gøre) Men lederen af konkurrencen, er netop blevet ringet op af Pridens bestyrelse, der truer med, at hvis jeg stadig er dommer, så må de ikke bruge scenen på Rådhuspladsen. Det er jo SINDSYGT!!! Magen til Stasimetoder skal man lede længe efter, og jeg tvivler på om det overhovedet er lovligt - DE FÅR FANDEME STATSSTØTTE - 150.000,- af Københavns kommune!«

»De beviser hermed, at de KUN er ude efter mig som PERSON, og på den måde INTET har med menneskelighed og storsind at gøre - som de ellers bryster sig af! JEG ER MÅLLØS!!«.

Brugte »bøssekarle« om tattooforskrækkede
Jim Lyngvild blev fyret som vært, fordi han til Ekstra Bladet har udtalt, at det er »små bøssekarle«, der siger, det gør ondt at blive tatoveret.

Det stærke udtryk fik flere til at skrive på Copenhagen Prides Facebookside og kritisere, at Jim Lyngvild skulle være vært ved festivalen.

Ifølge Jim Lyngvild selv ville han gerne sige undskyld for sin udtalelse, og han havde formuleret en skrivelse, men den ville bestyrelsen for Copenhagen Pride ikke godtage, og parterne valgte at ophæve samarbejdet.

»Jeg valgte at sige fra, da de bad mig om at give en offentlig undskyldning til Gud, konge og fædreland. Ja, endda lesbiske, transpersoner og mænd og kvinder i det hele taget. Nu må det sgu stoppe. Dem har jeg da mig bekendt ikke fornærmet«, fortalte han forleden til politiken.dk.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mr. Gay-talsmand: Vi kan ikke flytte arrangement
Hos Out&About og Mr.Gay-arrangørerne bekræfter man fyringen af Lyngvild og ordlyden af mailen.

»Jeg har det dårligt med sagen. Men vi var nødt til det (at fyre Jim Lyngvild, red). Når vi har en samarbejdspartner som Priden, må vi rette ind og prøve at få tingene til at spille bedst muligt fremadrettet. Alternativet ville være, at vi skulle aflyse Mr. Gay«, siger producer Bert Svalebølle til ibyen.dk.

Har I overvejet at aflyse konkurrencen?

»Ja, det har vi da. Vi har også overvejet at finde et andet sted end Rådhuspladsen at holde det. Men det er for sent nu. Der er kun en måned til, og vi har et show på fire en halv time med en masse kunstnere og sponsorer, så vi kan ikke bare starte på en frisk. Vi har arbejdet på det siden sidste år«.

»Men hvad vi gør næste år, ved jeg ikke. Nu har vi fuld fokus på i år, og så må vi tage diskussionen senere om måden, det her er blevet håndteret på. Ingen kan være tjent med den debat, der kører nu. Den er til skade for alle«, siger Bert Svalebølle.

Synes du, Priden overreagerer?

»Ja, det gør jeg. Jeg havde nok tacklet det på en lidt anden måde. Jeg synes ikke, Jims udtalelse om »bøssekarle« var så graverende. Lidt uheldig, ja. Men slet ikke noget, der fortjener den opmærksomhed, der er kommet«.

Krævede en ordentlig undskyldning

Forleden sagde bestyrelsesformand i Copenhagen Pride Ole Santos, til politiken.dk:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Der er rigtig mange mennesker, der blev rigtig stødt og såret, og de er en del af miljøet. Jeg er nødt til som formand at respektere dem, vi arbejder for. Og de skulle have en ordentlig undskyldning«.

Jim Lyngvild har været vært for priden i fire år. Han skulle have været vært sammen med Camilla Ottesen. Hun fortsætter som medvært, når priden løber af stablen 24. august. Lyngvilds erstatning i Priden er endnu ikke fundet.

Til gengæld er der navn på de fem dommere i Mr. Gay-konkurrencen: Det bliver Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), skuespiller Lise-Lotte Lohmann, skønhedseksperten Raz, Mr. Gay-vinder 2012 Michael Sinan og Mr. Gay-vinder 2011 Jobbe Joller.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce