Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Foto: Ursula Bach/Ursula Bach / TMF
Kultur

København støtter trætte cyklistfødder med 187.000 kroner

Tohjulere får nu både moralsk og fysisk opbakning i trafikken.

Kultur

»Hej cyklist! Tag en slapper«. »Og tak fordi du cykler«. Der er både moralsk og fysisk støtte at hente for de københavnske cyklister.

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning har sat fodhvilere med påtrykt opmuntrende tekst op i fem udvalgte trafikkryds.

»En åbenlys god ide« Og det har ifølge kommunen vist sig at være så stort et hit blandt de tohjulede umotoriserede trafikanter, at der sættes yderligere 20 stk. op.

»Cyklisterne synes, det er rigtigt rart at kunne hvile foden, når de holder for rødt ved de større kryds. Så det er i mine øjne en åbenlys god idé at sætte flere op og gøre det nemmere at være cyklist i København«, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Fodhvilerne koster 6.800 kroner stykket (inklusiv produktion, overfladebehandling og opstilling). Dertil kommer 10 procent af anlægssummen, der forventes afsat til vedligeholdelse i de 10 år, fodhvilerne ventes at kunne holde. I alt 187.000 kroner.

Tænkt ud af boksen

Fodhvilerne er alle pengene værd, mener borgmester Ayfer Baykal.

»Hvis man har ambitioner om at være verdens bedste cykelby, så er man nødt til at tænke ud af boksen og komme med nye ideer til, hvordan det bliver en endnu bedre oplevelse at cykle i byen«.

De indtil videre fem opstillede fodhvilere står på hjørnet af Fredens Bro og Østersøgade, på hjørnet af Nørre Søgade og Gyldenløvesgade, i krydset Blegdamsvej/Tagensvej, ved Christmas Møllers Plads og i krydset Borups Allé/Frederikssundsvej.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce